""
""

Dakar na vezi – Sagmajster je nepokoreni osvajač bespuća

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.17. | 10:06

Posle biblijskih prizora potopa na Dakar reliju prži sunce koje nije omelo našeg motociklistu da završi paklenu etapu i zauzme 65. poziciju

Zgazio je karavan najodvažnijih reli vozača i 11. etapu ovogodišnjeg Dakar relija. Posle svega, upeklo je sunce! Posle kiše, poplava i odrona još samo to je falilo da se nastavi osipanje i onako desetkovanog karavana automobilista, motociklista i kamiondžija. I naš motociklista Gabor Sagmajster se žalio na nemoguće uslove uoči poslednje etape koja je na programu Dakar relija zakazana za danas. On je jučerašnju seansu završio na 65, a ne na 67. mestu kako su preneli pojedini mediji.

Izabrane vesti

Kada govorimo o pozicijama takmičara, veoma je bitno napomenuti da prvi, odnosno u momentu poslati rezultati sa Dakar relija nisu pouzdani. Dešava se da se zbog penalizacija, odnosno sudijskih kazni konačan poredak znatno promeni, Tako je ovoga puta ispalo i sa Sagmajsterom koji je po zvaničnom i verifikovanom rasporedu zauzeo 65. mesto. On se trenutno nalazi na 74. mestu u generalnom plasmanu.

U konkurenciji motociklista pobednik etape je Huan Bareda Bort, drugi je Paulo Gonklaveš, a treći Adrijan Beveren. Trenutna situacija u generalnom plasmanu među dvotočkašima je poprilično jasna. Prvu poziciju, odnosno pobedu na Dakar reliju gotovo sigurno nosi Sem Sanderlend, drugi je Matijas Vokner , a treći Adrijan Beveren.

O Pežou kao o dominatnom proizvođaču Dakar vozila više nije umesno ni govoriti. Loeb i Peterhensel su zauzeli prva dva mesta na prošloj etapi, a treći je Orlando Teranova u “mini kuperu”. U generalnom plasmanu vodi Stefan Peterhensel, drugi je Sebastijan Loeb, a treći Siril Depre. Sva tri vozača voze Pežo terence.

Potpuno očekivano Kamaz je i ove godine suvereno stegao najbolje pozicije na Dakar reliju. Dobre partije vozi i posada Iveka, ali daleko od toga da se može reći da su Rusi u nekom trenutku bili poljuljanog morala. Na poslednjoj etapi pobedila je ekipa Kamaz Mastera koju predvodi Nikolajev, drugi kamion je “iveko” sa Vilagrom za volanom, a treći ponovo “kamaz” sa Merdevom. U generalnom plasmanu vode Nikolajev i Sotnjikov koji voze za Kamaz, dok se na trećem mestu nalazi De Roj koji vozi italijanskog “iveka”.

(Foto: Action Images)


tagovi

Sebastijan LoebmotocilkizamGabor SagmajsterDakar reli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara