""
""

Dakar reli – Pežo je dominantna sila, dok ruske kamiondžije ponovo dele lekcije

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.17. | 09:54

Tojota i Al Atijah su potpuno podbacili na trećoj etapi, dok je naš Gabor Sagmajster 93. po zvaničnoj tabeli Dakar relija

Francuzi ozbiljno dominiraju na ovogodišnjem Dakar reliju. Trostruka pobeda na trećoj etapi, to je bilans Pežoovog pira na bespućima od San Mihgel de Tukumana do San Salvador de Huhuja. Precizno, Stefan Peterhansel je trijumfovao ispred Karlosa Sajnca i Sebastijana Leba, koji je zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu.

Izabrane vesti

Vest je da je Tojota na kolenima. Japanske mašine su jednostavno posustale. Znalo se da će treća etapa ekstremno namučiti tehničke resurse nekih ekipa, ali je potpuno iznenađenje to što su Al Atijah, Nani Roma, Žinjel de Vilije i Erik van Lon od reda imali probleme zbog kojih su izgubili ogromnih sat vremena.

Najbrži motociklista bio je Žoan Bareda Bort koji vozi Hondin motocikl.  Drugo mesto pripalo je Britancu Semu Sanderlendu, dok je četvrto mesto odneo Australijanac Tobi Prajs, koji je aktuelni šampion i još uvek vodi u generalnom plasmanu.

Kod kamiondžija je stanje redovno. Kamaz se vratio u formu. Prelaznu zastavicu odnosno pobedu na trećoj etapi odnela je čisto ruska posada u sastavu Nikoajev, Jakovljev, Ribakov, dok je drugo mesto pripalo Česima. Tatra u kojoj su bili Kolomi i Kilan prošla je druga kroz cilj, dok je treće mesto pripalo Argentincima u Iveku. Posada Renoa koja je na protekle dve etape bila poprilično dobra nije se proslavila. De Barov kamion prošao je kroz cilj kao osmoplasirani tim iza Kamazovih, MAN-ovih, Tatrinih i Ivekovih pulena. 

Dakar danas nastavlja u istom ritmu. Vozi se četvrta etapa vozi od San Salvador de Huhuja do Tupise. Itinerer današnjeg programa Dakar relija dugačak je 521 kilometar.

(Foto: Action Images)


tagovi

Dakar reliKarlos SajncNaser Al AtijahSebastijan Loeb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara