Ilija Abutović i Toni Đerona (©Starsport)
Ilija Abutović i Toni Đerona (©Starsport)

Đerona od Šartra napravio srpsku koloniju: Iliću i Đekiću pridružili se Abutović i Kolaković

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 16:24

Francuski klub dobio velika pojačanja

Toni Đerona od francuskog Šartra pravi srpsku koloniju. Vanja Ilić je već starosedelac, a španski strateg je “povukao” još trojicu srpskih rukometaša u francuskog prvoligaša. Prvo je Đorđe Đekić parafirao za Šartr, da bi Francuzi ubrzo potpisali i Iliju Abutovića i Aleksu Kolakovića.

Jedan od najboljih defanzivnih igrača Evrope, srpski reprezentativac Ilija Abutović, na kraju sezone napušta nemački Rajn Nekar Leven i već ima novi angažman. Stub odbrane Orlova imao je nekoliko ponuda i rešio je da prihvati Šartrovu, i tako i u klubu sarađuje sa Tonijem Đeronom.

Izabrane vesti

Selektor Srbije imao je samo reči hvale za Abutovića i evidentno je da je prezadovoljan jer mu je ispunjena želja.

„Ilija će sigurno doneti mnogo našem timu, jer je rukometaš sa velikim iskustvom i čovek koji je sa Vardarom osvojio Ligu šampiona. On je igrač koji diriguje u odbrani i pomaže svima na terenu da budu bolji. On je vrhunski profesionalac“, rekao je Đerona o Abutovićevom angažmanu.

Šartr i Abutović potpisali su trogodišnji ugovor. Abutović je od 2018. do 2022. godine bio u sastavu Rajn Nekar Levena, a ranije je nosio dresove makedonskog Vardara, slovenačkog Slovana iz Ljubljane, kao i Partizana i subotičkog Spartaka. Abutović je osvojio najviše titula u karijeri sa Vardarom – ukupno šesnaest. U periodu od 2011. do 2018. imao je šest titula u Kupu, pet u šampionatu, četiri u SEHA ligi i jednu u Ligi šampiona. A, takođe i sa Partizanom ima tri nacionalne titule.

Novi član Šartra je i srpski srednji bek Aleksa Kolaković, koji je sa francuskim timom potpisao dvogodišnji ugovor, a stigao je na zahtev Tonija Đerone. Posle osam godina Kolaković je promenio sredinu, jer je od 2014. igrao za Sen Rafael u Francuskoj. Đerona u njemu vidi veliki potencijal za buducnosti.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Toni ĐeronaIlija Abutović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara