""
""

Ferari sprema tehnološku bombu za Silverstoun

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.07.17. | 11:34

Tim iz Maranela na VN Britanije promoviše novu generaciju motora u bolidima Sebastijana Fetela i Kimija Rajkonena

Skuderija Ferari sprema ozbiljan odgovor na takmičarsko-tehnološki uzvraćen udarac Mercedesa. Italijani će na VN Britanije promovisati novu generaciju motora namenjenog “SF 70 H” bolidu.

Izabrane vesti

Po prvim najavama koje dolaze iz pera čuvenog analitičara F1 zbivanja Džejmsa Alena, nov agregat će na Silverstounu koristiti oba vozača Ferarija. To će biti treći po redu motor u sezoni za Sebastijana Fetela i Kimija Rajkonena koji treba da odgovori nadolazećim regulacionim propisima FIA federacije.

Kada smo već kod homologizacijskih normi, nova pogonska jedinica Skuderije reguliše propisane obaveze koje se odnose na proces sagorevanja ulja, snagu, ali generisanje što je više moguće energije u hibridnom režimu rada. Kada je reč o samom Ferariju, tim je s novim motorom pokušao da popravi balans bolida, što se odrazilo na aerodinamiku celog vozila. Pošto su razlike izmešu Mercedes AMG Petronasa i Ferarija u ovom momentu veoma male, svaki pomak kod Italijana mogao bi značiti i presudnu razliku na trci za VN Britanije.

(Foto: Action Images)


tagovi

VN BritanijeSebastijan FetelMercedes AMG PetronasKimi RajkonenFormula 1Ferari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara