""
""

Flertovanje – Meklaren se nabacuje Renou, a Toro Roso Hondi

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.07.17. | 11:05

Pošto nema ništa od Mercedesa, ekipa iz Vokinga se okreće Francuzima

Nemački Auto motor und šport prenosi prilično zanimljivu vest. Tragom njihovog istraživanja dolazimo do saznanja da su Meklaren i Toro Roso diplomatskim kanalima krenuli u dve zasebne ofanzive. Naime, tim iz Vokinga se namerio na Renoove motore, a Toro Roso na Hondu…

Izabrane vesti

Priča ima logike, pošto je Meklarenov prvi pik na Dajmlerove motore propao pre nego što su ozbiljni pregovori uopšte počeli. Mercedes jednostavno ne želi jak tim sa svojim motorom, a Mekraren bi to svakako mogao biti ukoliko se osvestimo i priznamo da “MCL 32” bolid ima sjajnu šasiju. Šta bi bilo da je u Meklarenovom posedu Mercedesova mašina, to trenutno možemo samo da sanjamo. Naravno, to bi odgovaralo i Fernandu Alonsu koji u toj postavci sigurno ne bi imao nikakve potrebe da napušta Voking.

Šta kažu cifre u poređenju Mercedesovog motora i Renoove mašine? E, pa FIA je nedavno napravila analizu tri motora najjačih ekipa u šampionatu. Razlika između njih merljiva je sa 0,3 sekunde. Dajmler je uistinu trenutno dominantna ekipa zbog “surove sile” koja pravi presudnu nijansu u kvalifikacijama. Bilo kako bilo, Ferari je tu negde, ali i Reno koji je sve bliži ne idealnoj, ali svakako konkurentnoj postavci svog turbo-hibridnog motora. Zaključak je da bi francuska pogonska jedinica ipak osvežila Meklaren koji ima sve, samo ne motor, jer ovo što je do sada Honda prikazala svakako nije na nivou najbržeg cirkusa.

(Foto: Action Images)


tagovi

FerariFernando AlonsoFormula 1HondaMeklarenMercedesRenoToro Roso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara