Rasel (©FIVB)
Rasel (©FIVB)

Grbić bez finala Lige nacija, Amerikanci ostavili Poljake na 13 poena u trećem setu

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 19:27

Svetski šampioni se izvukli protiv Irana, ali u duelu sa SAD-om ništa nisu mogli - 3:0 (25:22, 25:23, 25:13)

Odbojkaši Amerike će igrati u finalu Lige nacija! Izuzetno dominantnu partiju prikazali su u polufinalu protiv Poljske, koja je u trećem setu potpuno ponižena - 3:0 (25:22, 25:23, 25:13). Izabranici Nikole Grbića su u četvrtfinalu uspeli nekako da prežive nalet Irana, ali danas nisu mogli da se izvuku protiv Amerikanaca. Svetski šampioni će morati da se zadovolje borbom za bronzano odličje, a ekipa Džona Speroua ima priliku da osvoji zlato. Ko će im biti rivali saznaće posle drugog polufinalnog okršaja u kome se od 21 čas sastaju Italija i Francuska.

U svim elementima su bili bolji reprezentativci Amerike. Počev od napada, preko bloka, do servisa i odbrane... Napravili su i manje grešaka, pa su sasvim zasluženo otišli u finale. U prva dva seta Poljaci su imali svoje šanse, ali kada su njih propustili, onda ih je rival prosto dokrajčio u trećem periodu.

Izabrane vesti

SAD je do pobede predvodio Tori Defalko sa 13 poena. Drugi dvocifreni bio je Dejvid Smit sa deset, dok je Aron Rasel imao devet na svom kontu. Kod poraženih najefikasniji je bio Bartoš Kurek sa 11 poena.

Sigurno da je publika u Bolonji očekivala da će gledati mnogo veću borbu, neizvesniju i zanimljiviju utakmicu, ali na kraju ništa od toga. Amerikanci su brzo završili posao, pa će odmorni čekati sledećeg protivnika.

Ostaje da se vidi da li će dramatičnije biti od 21 čas kad istrče na teren Francuzi i domaći Italijani.

FAJNAL EJT LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠE

Četvrtfinale

Sreda

SAD - Brazil 3:1

Italija - Holandija 3:1

Četvrtak

Francuska - Japan 3:0

Poljska - Iran 3:2

Polufinale

Subota

Amerika - Poljska 3:0

21.00: Italija - Francuska


tagovi

Nikola GrbićLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara