Nikola Grbić (©FIVB)
Nikola Grbić (©FIVB)

Grbić: Reprezentativci su pod pritiskom, igraju kod kuće i znaju da se podrazumevaju velika očekivanja

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 14:07

Srpskog trenera čeka težak zadatak, jer nacionalni tim koji vodi od ovog leta brani svetsko zlato

Treću uzastopnu svetsku krunu juriće odbojkaši Poljske pred domaćim navijačima. Imaju izabranici Nikole Grbić lepu priliku da urade nešto što će zauvek ostati zapamćeno u njihovoj zemlji. Ali, posao im neće biti nimalo jednostavan...

Ostalo je još nedelju dana do starta Svetskog prvenstva, pa je Memorijal Vagner došao u idealnom trenutku da se proveri forma. U prvom kolu pobedili su maksimalnim rezultatom Iran, a danas će igrati sa Argentinom.

Izabrane vesti

"Prva utakmica je generalno bila dobra za nas, osim u drugom setu gde smo napravili 14 grešaka. Bilo je čudo što smo uspeli da ga dobijemo", rekao je Nikola Grbić.

Poljska je vodila 15:11 u drugom setu, Iran je okrenuo na 23:20, ali su na kraju Grbićevi izabranici osvojili taj period rezultatom - 29:27.

"Moramo da budemo oprezni. Bili smo dosledni u napadu, posebno kada su nas pomerili sa mreže. U prethodnom periodu smo se na ovakve akcije fokusirali na treninzima, jer će to biti važan element na Svetskom prvenstvu. Svi će igrati čvrsto i pritiskati, tako da moramo da se snalazimo kada je lopta dalje od mreže".

Startna postava se otprilike već zna...

"Radimo zajedno tri i po meseca. Igrači osećaju mnogo toga vezanog za predstojeći turnir, pod pritiskom su. Ne zbog mene... Nego su pametni momci, koji žele da pokažu svoje najbolje lice. Igraju kod kuće i znaju da to podrazumeva velika očekivanja. Ovo je potpuno nova ekipa, jer iako većina ima iskustva u reprezentaciji, prethodno su bili na klupi. Novi je dizač, a kada se promeni igrač na toj poziciji onda se menja ceo tim, jer on treba da se uklopi sa svakim. Štop više vremena provedu u istoj postavi, brže će se uigrati. A do toga neće doći ako stalno budem menjao. Međutim, važno mi je da su svi spremni da uđu na teren u svakom trenutku".

Na utakmici protiv Irana Nikola je u jednom trenutku izvukao iz igre Šlivku. Veoma dobro ga je zamenio Tomaš Fornal.

"Tomaš odlično napreduje i veoma sam zadovoljan zbog toga, jer smo pričali šta može bolje u napadu i na servisu. Bio je veoma fokusiran da ispravi greške koje je pravio. Vidim njegov napredak... Ne želim nikog da isključujem. Šlivki verujem baš, mislim da je odličan igrač, vođa u napadu. Ima dobru energiju i svi ga poštuju, jer je i veliki igrač i čovek. Ima mnogo iskustva, što potvrđuju i svi trofeji osvojeni poslednjih godina. Ako ekipa bude igrala bolje sa jednim ili drugim, pravićemo promene", zaključio je Grbić.

VAGNEROV MEMORIJAL

Četvrtak

Srbija - Argentina 1:3

Poljska - Iran 3:0

Petak

17.30: Srbija - Iran

20.00: Poljska - Argentina

Subota

16.00: Argentina - Iran

19.00: Poljska - Srbija


tagovi

Nikola GrbićMuška odbojkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara