Milan Gršić (©MN Press)
Milan Gršić (©MN Press)

Gršić: Da znamo rezultat pre početka utakmice, niko ne bi gledao ovaj naš sport

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 16:40

"Bez obzira na to što smo zabeležili pobedu, nemamo mnogo prostora da uživamo u njoj", rekao je prvi strateg Crvene zvezde

Ako pogledamo pozicije koje su zauzele ekipe Zvezde i Uba, crveno-bele odbojkašice su kao četvrtoplasirane bile za nijansu bolje do sada od Ubljanki koje su bile na petom mestu. Dva puta su Gršićeve devojke slavile u međusobnim duelim u ligaškom delu, a seriju pobeda su nastavile i u plej-ofu.

U utorak uveče na Banjici zabeležile su trijumf koji ih je u velikoj meri približio polufinalu - 3:1. Naravno, ništa još nije gotovo... U ovoj seriji posebno može da se očekuje da bude dramatična.

Izabrane vesti

"Veoma uzbudljiva utakmica, veoma borbena sa obe strane... Mislim da je zaslužila epitet derbija ove faze plej-ofa. Bilo je naporno - taj drugi set preslikana slika prethodne prvenstvene utakmice protiv TENT-a. Svaka čast devojkama što u tim momentima nisu pale, već su uspele da zadrže ritam... Što se nije dogodilo u Obrenovcu. Tako da možemo da budemo zadovoljni ovim duelom. Bez obzira na pobedu, nemamo mnogo prostora da uživamo u njoj. Znamo da je ovo tek prvi set... Ekipa Uba je veoma dobar domaćin i na svom terenu će dati sve da ovo prvenstvo za njih ne bude završeno u petak. Mi moramo dobro da analiziramo i pripremimo se kako bismo izašli kao pobednici", rekao je Gršić.

U drugom setu crveno-bele su vodile 24:20, ali su ispustile to vođstvo...

"Bilo je tu i nekoliko dobrih servisa Uba. Malo naše nervoze, neki put ekipa u želji prekombinuje, ne bude fokusirana, nego žuri da završi taj set. Desi se ono što se desi. To je sport, nije ništa neobično. Očekuje nas mnogo uzbudljivih setova, mečeva... Zbog toga publika i dolazi, da znamo rezultat pre nego što počne utakmica, ili prilikom 24:20, verovatno niko ne bi gledao ovaj naš sport".

Kao presudan faktor za pobedu svi su izdvojili blok - Zvezda je imala čak 24 direktna poena iz tog elementa...

"Mislim da smo dobro pripremili utakmicu. Imali smo dobar fokus za to - dobar deo utakmice. Doduše, ulaskom Ane Mitrović dobili su mnogo na prodornosti, ali to nije bilo dovoljno. Nadam se da ćemo uspeti nju da rešimo na narednoj utakmici", podvukao je Milan Gršić.


ČETVRTFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE

Ponedeljak

Jedinstvo - Omladinac 3:0

Utorak

TENT - Partizan 3:1

Železničar - Srem 3:0

Crvena zvezda - Ub 3:1

***revanš utakmice na programu u petak, serija se igra na dve pobede


tagovi

Milan GršićŽOK Crvena zvezdaŽOK Ub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara