Gršićeve devojke digle zid na mreži, Zvezda gleda ka polufinalu

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.03.24. | 20:51

Crveno-bele slavile protiv Uba - 3:1

Vrata polufinala su otvorena, preostao je još jedan pobednički korak da se pređe i ta zamišljena crta... Odbojkašice Crvene zvezde dobile su derbi protiv Uba na Banjici i tako povele 1:0 u četvrtfinalnoj seriji. Mogla je ovo da bude i maksimalna pobeda, mogao je meč da ode i u pet setova, ali na kraju duel je završen posle četiri čina - 3:1 (25:20, 26:28, 25:20, 25:17).

Revanš je na programu u petak na Ubu, gde će domaći sastav imati imperativ pobede, jer u suprotnom Zvezda ide u polufinale. Šteta je što je današnji derbi četvrtfinala gledalo možda pedesetak ljudi na Banjici, jer bi sigurno i ekipe pružile više da je pogled ka tribinama bio bolji...

Izabrane vesti

Definitivno je blok večeras bio glavni adut Crvene zvezde - 24 osvojena poena na mreži su bila presudna za trijumf (Ub imao 15). Druga stavka koja mora da se izdvoji jeste učinak korektora - Poljakinja Jasek je pokazala zašto je dovedena - napravila je 32 poena i ponela epitet junaka utakmice. Kubanke Anet Benitez na drugoj strani nije bilo nigde - osvojila je samo šest poena, pa je veći deo meča presedela na klupi.

Da li je u pitanju domaći teren ili jednostavno bolja psihička priprema za plej-of - manje je bitno... Ali, Zvezda je delovala mnogo spremnije i motivisanije za borbu u prvom setu. Smirila je igru Ana Jakšić, nije previše eksperimentisala, već je išla na proverene opcije. Posao joj je olakšao sasvim dobar prijem njenih saigračica. Jasek je bila najopasnija u napadu, ali nisu ni ostale zaostajale. U ranoj fazi seta crveno-bele su došle do osetnije prednosti, protivnice se jesu u jednom delu razigrale, mada to nije bilo dovoljno da ugroze domaće. Blok je odlično funkcionisao - gotovo svaka igračica Zvezde je uspela da osvoji poen iz tog elementa. Na kraju je set privela kraju sa servisa Jelena Stojić... Kada joj je trener Gršić dobacio da pogodi zonu jedan, ona je to uradila i bio je as. Donela je set-loptu i omogućila Poljakinji da narednim poenom iz napada donese - 25:20.

Nije ovo bio dan Anet Benitez Alfonso. A kada Kubanki ne ide, onda nije jednostavno da Ub pronađe oružje kojim bi napao protivnika. Međutim, uspele su Marijanine izabranice da se presaberu i učine borbu mnogo zanimljivijom. U nekim trenucima drugog seta delovalo je da Zvezda lagano ide po vođstvo 2:0, ali završnica je pripala Ubljankama. Pomogle su im i crveno-bele koje su prosule gotovo dobijeno, jer su imale vođstvo 24:20 i sve u svojim rukama. Slično im se desilo i pre dva dana protiv TENT-a u poslednjem kolu ligaškog dela...

Treći set doneo je bolju igru Uba na početku, potom je Zvezda preuzela inicijativu - pa je sredina ovog perioda donela egal rezultat na semaforu. Ipak, crveno-bele su kad je bilo najpotrebnije pokazale najbolje lice i nisu dozvolile da im se desi isto što i u prethodnom delu igre. Vođstvo koje su stekle sačuvale su do samog kraja i došle do prednosti od 2:1.

Bolje su Gršićeve izabranice delovale i na startu četvrtog čina. Ubljanke su na trenutke bile veoma zbunjene, dešavalo im se da lagana lopta koje je prešla posle prijema padne na sred terena... Istina, to su nekoliko minuta kasnije dozvolile i protivnice. Greške na obe strane, pa dobri potezi. Svega je bilo na Banjici. Kad se lomilo pitanje pobednika opet je proradio blok domaćih i napravio prevagu na njihovu stranu.

Broj poena prvih korektora već je poznat... Poljakinju u redovima pobedničke ekipe najbolje je pratila Jelena Stojić sa 12 poena, a Saška Đurović je zabeležila deset (napad 9-3, šest blokova, jedan as). Kod poraženih drugi korektor Ana Mitrović je upisala 18 poena, a Simona Petranović 14. Anđelka Novosel je ovog puta ostala na skromnih šest poena (napad 41-6).

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠICE

Ponedeljak

Jedinstvo - Omladinac 3:0

Utorak

TENT - Partizan 3:1

Železničar - Srem 3:0

Crvena zvezda - Ub 3:1


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara