Luis Hamilton (Foto: Reuters)
Luis Hamilton (Foto: Reuters)

Hamilton stavio paraf: Sedmostruki šampion sveta ostaje u Mercedesu

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 10:59

Britanac produžio vernost timu sa kojim je u šest navrata bio na krovu sveta

Stigla je i zvanična potvrda. Luis Hamilton ostaje u Mercedesu. Britanski vozač je parafirao novu dvogodišnju saradnju i sa Srebrinim strelama ostaje najmanje do 2023. godine.

Potpisao je tako aktuelni šampion drugi ugovor sa Mercedesom u samo šest meseci, kako je u par nedelja pred početak presezonskih testiranja potpisao jednogodišnju saradnju.

Izabrane vesti

Ranijih godina su pregovori oko produžetka saradnje umeli da se otegnu, pa su ovoga puta Hamilton i prvi čovek Mercedesovog tima Toto Volf bili odlučni da izbegnu sagu. Pregovori su otvoreni na vreme, a navodno je dogovor postignut još pre nekoliko sedmica.

Tako će Hamilton voziti za Mercedes makar do svoje 39. godine, a staž u timu će produžiti na 11 godina.

"Teško je poverovati da već gotovo devet godina radim sa ovim neverovatnim timom i uzbuđen sam što ćemo produžiti partnerstvo na još dve godine", izjavio je sedmostruki šampion sveta.

Još uvek nije poznato ko će biti drugi vozač Mercedesa, tačnije da li će Valteri Botas ostati ili će šansa biti pružena talentovanom Džordžu Raselu.

Luis Hamilton je sa sedam svetskih titula izjednačen na vrhu večne liste sa Mihaelom Šumaherom, pa će u tekućoj sezoni pokušati da postavi rekord.

Britanac je u tekućoj godini bio pobednik trka u Bahreinu, Portugalu i Španiji, a u generalnom plasmanu je drugi iza Maksa Ferstapena. Naredna trka na programu je sutra, u pitanju je borba za Veliku nagradu Austrije.



tagovi

Luis HamiltonFormula 1Mercedes AMG Petronas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara