Matija Milanović iz Vojvodine (© Star sport)
Matija Milanović iz Vojvodine (© Star sport)

I bi ono što nikad nije: Takovo režiralo senzaciju, prvi put u istoriji dobilo Vojvodinu, pa još u Novom Sadu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 20:12

Milanovičani preskočili bivšeg šampiona na tabeli Superlige

Senzacija u SPENS-u. Prvi put od postanka kluba, Takovo iz Gornjeg Milanovca je tuklo Vojvodinu. Da sve bude zanimljivije, na tuđem terenu, tamo gde Novosađani uglavnom crpe veliku energiju i retko kome prepuštaju bodove. No, u odloženom susretu četvrtog kola Superlige delovali su kao da su ustali na levu nogu, dok su Šumadinci pokazali da uprkos velikim previranjima u klubu i promenama igračkog kadra mogu do velikog iznenađenja.

Ekipa Zvonka Nikolića je dobila 3:1 (25:23, 25:22, 18:25 i 25:23) čime je u odloženom susretu četvrtog kola napravila jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg toka takmičenja. Toliko veliko da su posle šest utakmica Milanovčani bolje pozicionirani na tabeli, imaju bod više od sastava Marka Narančića.

Izabrane vesti

Kakve su razmere ovog uspeha Takova najbolje se vidi na osnovu činjenice da od 2019. kad je prvi put odmerilo snage sa Vojvodinom, tada u Kupu Srbije, nikad nije slavilo. Samo jednom dosad se desilo da uzme dva seta favoritu i to prošle jeseni u elitnom rangu. Tada takođe u Novom Sadu, ali ovo sad je trijumf za klupske almanahe, jer savladati takvog giganta našeg sporta jeste podvig. Iako je Vojvodina ove sezone podmlađena i od takvog sastava se očekuje da ima uspone i padove, svakako da je današnji rezultat malo ko očekivao.

Do velikog podviga Takovo je predovodio Nemanja Božić. Bio je ubedljivo najefikasnjii akter meča, zabeleživši 21 poen. Pratio ga je Marko Maksimović, dobar na prijemu servisa (59 odsto uspešnosti), uz napomenu da je dodao 14 poena. Doprineo je sa devet Čedomir Stanković. Bivši reprezentativac Miloš Terzić je imao šest, ali je iskustvom uticao da gosti dobiju meč... Napadački, Takovo je odigralo daleko bolje od poznatijeg rivala, kome nije vredelo ni što se oslonio na blok i tako ostvario 11 poena više od protivnika.

Bolji od ostalih u taboru bivšeg šampiona bili su Luka Stanković sa 18 i Lazar Bajandić sa 11 poena, dok je Žarko Ubiparip dodao 16, međutim, čak šest puta je pogrešio prilikom servisa (najviše od svih na terenu), što je uticalo na krajnji ishod.

Da bi se shvatile razmere rezultata dovoljno je podsetiti da je Vojvodina prvi put izgubila kod kuće još otkako je proletos na istom mestu Partizan duplim slavljem krenuo ka tituli. U novoj sezoni, crveno-beli su bili sigurni u prvenstvu, Kupu Srbije, kao i CEV kupu, ali su se naznake lošeg izdanja videle u beogradskom porazu od Crvene zvezde.

Takovo je od početka sezone dobilo Karađorđe, Starčevo i Mladi radnik, ali savladati Vojvodinu, tamo gde je najjača, e to je već - senzacija.

PRVENSTVO SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Odložena utakmica 4. kola

Vojvodina - Takovo Gornji Milanovac 1:3 (23:25, 22:25, 25:18, 23:25)



tagovi

OK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojciOK Takovo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara