Marko Vujin i Darko Jevtić (©Starsport)
Marko Vujin i Darko Jevtić (©Starsport)

Jevtić: Budžet nam je na istorijskom maksimumu, želimo u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 21:49

Sama činjenica da smo blizu da dobijemo kandidaturu za vajd-kard, dovoljno govori o tome koliko nas EHF uvažava, a samo ću reći da izveštaji iz Beča kažu da se najbolja atmosfera u Ligi Evrope pravila u Novom Sadu. Tako kažu u EHF-u“, rekao je direktor Vojvodine na Skupštini kluba

Novosađani nemaju premca u Srbiji više od 10 godina, ali poslednje dve sezone prave iskorak i na međunarodnom planu. Posle osvojenog EHF kupa, stiglo se do Top 16 faze Lige Evrope, a u budućnosti na Slanoj bari žele da igraju Ligu šampiona.

Budžet raste iz godinu u godinu, sve bolji igrači oblače crveno-beli dres Vojvodine. Rukometni šampion Srbije je danas održao redovnu godišnju Skupštinu kluba, treću po redu u aktuelnom mandatu.

Izabrane vesti

Usvojen je finansijski izveštaj i završni račun, kao i izveštaj o postignutim rezultatima i organizaciji kluba koji je obrazložio direktor Darko Jevtić.

Iza nas je jedinstvena godina u istoriji kluba. Osvojeni su svi trofeji. Posebno smo ponosni na evropski trofej. Napravili smo korak više učešćem u Ligi Evrope gde smo mimo očekivanja dospeli do Top 16, a samo jedan gol nas je delio od Top 12 faze. Možda nam je malo falilo i sportske sreće, ali ko zna, možda tako mora, pa nam se vrati u budućnosti jer nećemo na ovome da stanemo. Ako pogledamo naš budžet, a koji je na istorijskom maksimumu, mi smo tek na granici sa evropskim klubovima srednjeg staleža, da tako kažemo. Možda nekada budžeti nisu igrali veliku ulogu u postizanju rezultata, ali ja danas je drugo vreme, finansije mnogo utiču na rezultate“, rekao je Jevtić.

Na Slanoj bari ne krije da žele u Ligu šampiona od sezone 2025/2026, kada će doći do proširenje evroelite sa 16 na 24 kluba.

Voleli bismo da u narednim godinama imamo još veći budžet i da igramo grupnu fazu Lige šampiona. Sama činjenica da smo blizu da dobijemo kandidaturu za vajd-kard, dovoljno govori o tome koliko nas EHF uvažava, a samo ću reći da izveštaji iz Beča kažu da se najbolja atmosfera u Ligi Evrope pravila u Novom Sadu. Tako kažu u EHF-u“.

18.45: (3,40) PIK Seged (8,50) Vesprem (1,45)

Mnogo kritika u javnosti bilo je što Lale neki evropski meč nisu igrale u SPENS-u pred sigurno 6.000-7.000 gledalaca. Šansa je prokockana pre svega u meču sa nemačkim Flensburgom.

Niko nam ne brani da sanjamo. Možda mi danas sanjamo novu rukometnu halu, možda će grad razmisliti o tome posle investicija u stadiona Karađorđe i u atletski stadion jer se sve više govori o izgradnji dvorane za manje sportove, a tu vidimo šansu da se izgradi rukometna hala od 4.000 mesta jer danas nam je Slana bara premala za velike evropske utakmice, a SPENS možda preveliki“, zaključio je Jevtić, prenosi zvaničan sajt kluba.



tagovi

Darko JevtićRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara