""
""

Kakav preokret – Alonso misli da je mogao da pobedi?

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.17. | 11:52

Posle serije traljavih partija, bolje rečeno tehničkih kvarova nejake Honde u karoseriji “MCL 32” bolada, Meklarenov vozač tvrdi da su bodovi bili minimalna satisfakcija za moguću ubojitost u Bakuu

Jednom šampion – uvek šampion! Fernando Alonso je dobar primer vrhunskih htenja koja ne jenjavaju ni u trenutcima totalne tehničke inferiornosti Meklarena. Posle trke u Bakuu on je izjavio da je ekipa iz Vokinga mogla i do pobede. Da li je na pomolu fantastičan obrt posle sumornog početka sezone? U tako nešto se osnovano sumnja, a reč je o nedorasloj mehanici, konstantnip problemima sa hibridnim pogonom, odnosno svim i svačim što bi našu dalju elaboraciju odvelo na put koji nije u centru sada aktuelne priče.
„ Zaista, ovo je bila trka koju smo mogli da dobijemo. Bili smo u trci sa Rikardom u trenutku kada je vozilo bezbednosti izašlo na stazu prvi put. Hamilton je već imao problem sa delom opreme za zaštitu glave, Fetel je dobio kaznu, a obe Force Indije su bile akteri udesa. Kimi i Botas su bili van pozicije. U takvoj situaciji ste automatski među prva tri vozača”, rekao je Alonso koji je i sam svestan da mu se tako slasna šansa neće skoro pružiti. Naravno, kako i da mu se pruži kada je tempo njegovog bolide ne njegovom krivicom inferioran u odnosu na veliki deo grida najbržeg cirkusa.
“Zato mislim da smo trebali da se borimo za pobedu, ali nismo bili u toj poziciji. Sve nam je išlo na ruku, baš sve. Besplatno smo dobijali pozicije, ali nismo mogli da ih zadržimo zbog naših problema. I ova dva boda su velika kao kuća. Nismo im se nadali kada smo dolazili u Azerbedžan”, izjavio je Fernando Alonso.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

Sebastijan FetelMeklarenLuis HamiltonFormula 1Fernando AlonsoDanijel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara