Nikola Jakšić (©MN Press)
Nikola Jakšić (©MN Press)

Konačan Stevanovićev spisak za američku turneju: Srbija bez Mandića, jedna promena u poslednji čas

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 12:23

Ognjen Stojanović zamenio Nikolu Lukića

Nova poglavlje srpske vaterpolo reprezentacije počela je onoga trena kada je Uroš Stevanović zamenio Dejana Savića na klupi, a novopečeni selektor saopštio je spisak igrača za prvo okupljanje državnog tima. Srbija će od 25 decembra do 5. januara boraviti u Luisvilu i Dalasu, gde će u sklopu novogodišnjeg programa odigrati po dve utakmice sa Amerikancima i svetskim prvacima - Špancima.

Uroš Stevanović je na američku turneju pozvao 18 igrača, najviše poziva stiglo je na adrese Novog Beograda i kragujevačkog Radničkog. Šest, odnosno pet. Na listi putnika ne nalazi se Dušan Mandić, kapiten srpskog šampiona i dugogodišnji reprezentativac sklopio je dogovor sa selektorom da preskoči prvo okupljanje.

Izabrane vesti

Napravio je Uroš Stevanović jednu promenu u odnosu na prvobitni, preliminarni spisak koji je objavio. Nema Nikole Lukića sa kojim sarađuje u Radničkom, propustiće dete Partizana put “preko bare”, a u poslednji čas u avion je uskočio Ognjen Stojanović. Nagrađen je za kvalitetne partije u Šapcu sa kojim je izborio četvrtfinale Kupa Evrope. 

Iz domaćeg prvenstva su pozive dobili i Vuk Milojević iz Crvene zvezde, kao i Marko Dimitrijević iz Partizana, dok četvorica sa spiska nastupaju u inostranstvu. Đorđe Lazić je sinoć u Ligi šampiona sa Brešom gostovao Novom Beogradu i nije krenuo put Italije sa klupskim drugovima, raspored u elitnom takmičenju po srpskog centra bio je idealan. 

Đorđe Lazić (©MN Press)Đorđe Lazić (©MN Press)

Branislav Mitrović i Sava Ranđelović brane boje Vašaša, koji će u četvrtfinalu Kupa Evrope odmeriti snage sa Šapcem, dok povratnik u reprezentaciju Nemanja Ubović igra za Ferencvaroš. Zaoštriće Ubović konkurenciju na centarskim pozicijama, ima Uroš Stevanović opciju više. Ne figuriraju samo Đorđe Lazić i Nemanja Vico, kao što je to letos bio slučaj kod Dejana Savića.  

Centar Breše je letos propustio Evropsko prvenstvo u Splitu zbog hroničnog bola u leđima, nije bilo ni beka Nikole Jakšića, koji je više od dva meseca sanirao povredu lakta. Uroša Stevanovića na početku selektorskog mandata nisu sačekali brojni kadrovski problemi, mogao je da odabere najbolje za prve akcije srpskog državnog tima. 

“Pred nama je prvo okupljanje posle Evropskog prvenstva u Splitu. Očekuje nas dvokružni turnir sa Amerikancima i Špancima. Konačno ćemo biti zajedno, imaćemo malo vremena da radimo i uspostavljamo sistem za ono što nas očekuje u narednoj godini”, rekao je selektor Uroš Stevanović pred odlazak u Ameriku. 

SPISAK REPREZENTACIJE SRBIJE ZA AMERIČKU TURNEJU: 

GOLMANI - Branislav Mitrović (Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Radoslav Filipović (Novi Beograd). 

BEKOVI - Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički). 

SPOLJNI LINIJA - Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Filip Janković (Radnički), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnički), Ognjen Stojanović (Šabac), Marko Dimitrijević (Partizan), Vasilije Martinović (Novi Beograd).

CENTRI - Nemanja Ubović (Ferencvaroš), Nemanja Vico (Radnički), Đorđe Lazić (Breša).


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeUroš StevanovićDušan MandićOgnjen StojanovićNikola Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara