Derik Kar i Džino Smit (©AFP)
Derik Kar i Džino Smit (©AFP)

Krenuli blokbaster ugovori: Karu 150.000.000 dolara, Smitu 105.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 08:38

Dvojica kvoterbekova potpisali ugovore sa Nju Orlens Sejntsima i Sijetl Sihoksima

Zahuktava se tržište slobodnih agenata u NFL-u. Sledeće nedelje se očekuje usijanje, ali je već krenulo da se deli stotine miliona. Najvažniji potpis ovog meseca napravio je Nju Orleans koji je doveo Derika Kara iz Las Vegasa za 150.000.000 dolara.

Doskorašnji as Rejdersa krajem prošlog meseca je otpušten u Nevadi, a kao slobodan igrač je potpisao četvorogodišnji ugovor. Zagarantovana suma koja će da dobije u naredne četiri sezone je 100.000.000 dolara, od toga 60.000.000 samo za potpis.

Izabrane vesti

Prošle sezone tim iz Luizijane je imao problema na poziciji vođe napada. Džejmis Vinston ima problem s povredama, a veteran Endi Dalton se nije proslavio, pa svi veruju u Nju Orleansu da imaju pravu zamenu za legendarnog Drua Brisa koji se pre dve godine penzionisao, a od tada kreće silazna poutanja za ovu franšizu.

Džino Smit je odlično odigrao prošle sezone u Sijetlu posle odlaska Rasela Vilsona u Denver. Vodio je iskusni kvoterbek Sihokse do plej-ofa, a franšiza mu je dala trogodišnji ugovor za 105.000.000 dolara. Zasad, ne navodi se koji je iznos zagarantovan.

Dalas Kaubojs i Las Vegas Rejders stavili su „frenčiz teg“ (jednogodišnji ugovor van „seleri kapa“) na raning bekova, Tonija Polarda i Džoša Džejkobsa.

Narednih dana očekuje se epilog nove sapunice sa Eronom Rodžersom koji je bio u četvorodnevnoj izolaciji u mraku kako bi mogao da „očisti“ glavu i izabere put. Posle kraja sezone činilo se da će biti trejdovan u Njujor Džetse ili Las Vegas Rejderse, ali najnovije informacije u SAD-u govore da će veliki as da ostane veran Grin Bej Pekersima.

Očekuje se i razrešenje dileme da li će Lamar Džekson da ostane u Baltimoru ili će biti trejdovan. Problem je novac, odnosno visina zagaranrovane sume oko koga se mesecima vode pregovori sa Rejvensima.

Defanzivni end Frenk Klark je otpušten u šampionu Kanzasu. Njegov ugovor od više od 20.000.000 dolara opterećeuje budžet za narednu sezonu, pa su Čifsi bili prinuđeni da se odreknu vođe odbrane. Veliki posao očekuje šampiona ovih nedelja. Orlando Braun želi dugotrajni ugovor i status najplećenijeg tekla u ligi. Kanzas nema novca da ga plati, pa će verovatno i jedan od najboljih ofanzivnih teklova u ligi verovatno da napusti Čifse. Risiver Džu Džu Šuster Smit je slobodan agent i očekuje se da potpiše novu vernost osvajaču Superboula.

Tampa Bej je rešila da se odrekne usluga Leonarda Forneta, Donovana Smita i Kamerona Brejta. Džeksonvil je iskoristio „frenčiz teg“ na tajt enda Ivana Ingrama.


tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalSijetl SihoksNju Orleans Sejnts

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara