""
""

Kubica: Nedostaje mi Formula 1

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.06.13. | 16:42

“Takmičenje nije problem, već kompletna trka, koju trenutno ne mogu da izdržim, problem je i prostor u bolidu, ako bi FIA dozvolila da bude 10 do 15 centimetar širi, to bi bilo rešeno”, rekao poljski vozač koji je pre dve godine pretrpeo ozbiljne povrede na reliju u Andori

Poljski automobilista i nekadašnji vozač BMW-a i Renoa Robert Kubica rekao je da mu nedostaju trke u šampionatu Formule 1. Pre dve godine na reliju u Andori doživeo je udes i pretrpeo ozbiljne povrede desne ruke, šake i noge.
Nedostaju mi trke Formule 1. Kada učinite sve da postanete vozač formule i to odjednom stane, ne osećate se bolno, već jednostavno niste očekivali da će vam se tako nešto desiti u životu”, rekao je Kubica za Bi-Bi-Si.

On je dodao da primećuje napredak i da mu nije bitno koliko dugo će oporavak trajati.Ž
Srećan sam jer i dalje mogu da vozim na visokom nivou, iako sam pretrpeo ozbiljne povrede u udesu. Takmičenje u Formuli 1 nije problem, već kompletna trka, koju nažalost trenutno ne mogu da izdržim. Problem je i prostor u bolidu, ako bi FIA dozvolila da bude 10 do 15 centimetar širi, to bi bilo rešeno”, poručio je 28-godišnji Poljak.

Izabrane vesti

Kubica se ove godine zbog limitiranih pokreta ruke takmičio u reli šampionatu Evrope i sveta, a radio je i kao test vozač Mercedesovog simulatora.

 

(FOTO: Action images)

 

Zvezda gostuje u – Slatini!


tagovi

BMWEvropaFormula 1PoljskaRenoRobert Kubica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara