Lindzi Von: Vreme je da kažem zbogom...

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.19. | 10:58

Aerrička superzvezda zimskih sportova trpi velike bolove u oba kolena zbog kojih razmišlja da završi sa mučenjem i ode u penziju

Jedna od najuspešnijih i najpopularnijih skijašica svih vremena, Lindzi Von možda je juče u Kortini Dampeco odvezla spoju poslednju trku. Američka superzvezda nije uspela da završi superveleslalom, te je zbog bola u oba kolena bila bukvalno pirmorana da kaža da je mogućnost trenutnog penzionisanja veoma ozbiljna.

"Trenutno sam veoma emotivna", razjasnila je atraktivna Amerikanka situaciju "Moram ipak još da razmislim, pošto je to odluka koja se ne donosi na prečac. Sada je vreme da slušam telo i da, ako treba kažem zbogom skijanju"

Izabrane vesti

Vonova je ispala u drugoj trci i to dok se borila za podijum, ali ju je manja neravnina, a potom i udarac u kapiju izbacio sa staze. Von je odmah ustala, ali se vidno pokunjenja spustila do dna staze. Već tada se videlo da nešto opasno nije u redu.

"Desno koleno sam operisala četiri puta, kidala sam spoljne ukrštene ligamente na levom, obe noge su mi u lošem stanju. Ne znam, razmislićiu još nekoliko dana, ali bol je prevelik. Mnoge povrede sam uspevala da prenebregnem tokom karijere, ali su me sada definitivno stigle, toliko da ne mogu da skijam i u velikom stilu završim karijeru ove sezone, kao što sam se nadala", zaključila je Amerikanka koja se javno isplakala pred navijačima u italijanskom skijalištu koje je osvojila čak 12 puta, po šest u spustu i superveleslalomu, što su i njene "specijalke".

Vonova je zabeležila 82 pobede u Svetskom kupu i samo četiri trijumfa je dele od apsolutnog rekordera Ingemara Stenmarka. Želela je da ovu, poslednju godinu trkanja sustigne legendarnog Šveđanina, ali joj se nije dalo.

FOTO: Reuters


tagovi

alpsko skijanjeLindzi Von

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara