Vilfredo Leon (©FIVB)
Vilfredo Leon (©FIVB)

Lisinac i Podraščanin bez krune: Leon odveo Peruđu na svetski tron

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 23:36

Zahvaljući reprezentativcu Poljske, rođenom Kubancu, Đavoli pobedili Trentino u Brazilu u finalu klupskog SP sa 3:1

Evropska odbojkaška kruna godinama zaobilazi Peruđu. Bogati vlasnik Đino Sirči ne štedi milione kako bi stigao u ovaj italijanski grad pehar Lige šampiona. Tron Starog kontinenta nije osvojen, ali je zato tu svetska kruna, prva u istoriji. U finalu klupskog SP u brazilskom Betimu, Vilfredo Leon i kompanija su dobili Trentino sa 3:1 (20:25, 25:23, 27:25, 25:19). Srpski reprezentativci, Srećko Lisinac i Marko Podraščanin, nisu uspeli da timu iz Trenta donesu šestu titulu.

Ako je za utehu Trentino je i dalje rekorder po broju pehara u ovom takmičenju pod okriljem FIVB-a. Prošle sezone je najbolji bio domaćin Kruzeiro, a sada je pehar otišao na Apenine. Peruđa je postala deveti klub koja je prigrlila ovaj trofej, a šesta iz Italije.

Izabrane vesti

Poveo je tim srpskog reprezentativca, lako dobio prvi set. Peruđa je imala ulogu favorita, a u nastavku je opravdala tu ulogu. Vilfredo Leon je ušao u ritam, vodio je svoj tim do preokreta. U drugo i trećem setu gledali smo dramu koja je pripala Đavolima, da bi u četvrtom periodu igre slomljen otpor Trentina. Već na polovini seta bilo je jasno da će trofej ide u ruke izabranika Andree Anastasija.

Vilfredo Leon je bio najefikasniji igrač svog tima. Osvojio je 17 poena, do toga čak tri asa. Odlično ga je pratio Ukrajinac Oleg Plotnjiski sa 15. Simone Đaneli je sjajno razigrao saigrače, bio je odličan protiv bivšeg kluba. Sakupio je četiri poena. Po devet su imali Hesus Haime Erera i Roberto Ruso, dok su Kamil Rihlicki i Flavio Žilberto Resende stali na šest.

Korektor Trentina Alesandro Mikijeleto je imao 19 poena, a Matej Kasicki 16. Odličnu paritju odigrao je Marko Podraščanin koji je sakupio devet poena, od toga tri iz bloka. Srećko Lisinac je stao na dva.

Prošlogodišnji osvajač titule, domaći Kruzeiro, osvojio je treće mesto pošto je u brazilskom obračunu dobio Minas sa 3:1.



tagovi

OK PeruđafivbTrentinoVilfredo Leon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara