""
""

Markezov GP puls od koga i kosti krckaju!

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.03.17. | 10:20

Aktuelni Moto GP šampion tvrdi da tokom trke gubi i više od jednog kilograma telesne mase, ali da mu ubrzan puls na trci ne smeta previše

Super je nama dok gledamo Moto GP trke, ali kako je njima? Na tu temu govori Mark Markez i kroz šalu nagoveštava da navijački skok pulsa nije ništa naspram motociklističkih 200 otkucaja srca u minutu.
“Imam svog ličnog trenera koji mi pomaže kod vežbanja. Takođe se držim i zdravog plana ishrane. Osim toga ne radim ništa specijalno. Bitno je jesti ugljene hidrate, meso i voće”, kaže Mark Markez, ali kako se diše u toku trke? To je zanimalo kolege sa oficijalne Moto GP stranice.

Izabrane vesti

“Ako si u formi, onda je lakše voditi računa o disanju. Najvažnije je biti smiren, ja dišem u krivinama, za mene je to jako važno jer mi pomaže da ostanem smiren i fokusiran. Obično zaustavljam disanje samo kada imam jaku tremu. Kada sam nervozan, udahnem duboko tri do četiri puta što mi pomaže da se smirim”, tvrdi motociklista Repsol Honde, a zatim sledi upitno merenje visine krvnog pritiska i pulsa. Razume se, Moto GP takmičari nisu “hipertoničari”, kakav im je GP pritisak na trci?

“Ne pratim otkucaje srca tokom trka, osim kada sam to učinio 2012. tokom Moto 2 trke. Pre početka trke otkucaji su mi, zbog napetosti iznosili oko 150-160 otkucaja u minuti. Tokom trke između 165 i 175. Lični rekord mi je oko 200 otkucaja u minuti”, odgovor je Marka Markeza, na šta je usledilo pitanje. Koliko se gubi u kilaži tokom trke?
 “Voda je vrlo važna, naročito pre trke, jer onda kada trka krene, teško je unositi tečnost. Ja to obično ne radim. Mislim da je moguće završiti trku bez unošenja tečnosti”, rekao je Španac, da bi na kraju izneo veoma interesantan zaključak.
“Ne znam tačno koliki su gubitci, ali tokom vrele trke obično bude oko kilogram ili kilogram ipo. Međutim, čim se unese tečnost nakon trke, to se vrlo brzo nadoknadi”
, rekao je Mark Markez.

(Foto: Action Images)


tagovi

zanimljivostiRepsol HondaMoto gpMark Markez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara