""
""

Meklaren i Hondina šklopocija koju ni milijarde evra ne opravdavaju

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.17. | 09:12

Zek Braun, trkački direktor Meklarena spreman je da donese biznis odluku i pokaže crveni karton Hondi

Niko nije mogao ni da sluti da Honda ni sa svom svojom tradicijom nije sposobna da napravi motor koji “MCL 32” bolid Meklarena može da doveze do zone bodova. To je u najmanju ruku mizerno za ekipu iz Vokinga koja se uz Japance sa liderskih pozicija srozala na samo začelje F1 grida. Zbog toga trkački direktor Meklarena, Zek Braun mora da pšreseče. Istina, Honda želi novcem da popravi imidž, ali ono što se dešava na stazi iz dana u dan demantuje sve njihove napore. Za Meklaren su sve manje ziteresantani sponzori, a sve više žuta štampa. Džabe im i Fernando Alonso, jer se po medijima jedino motaju naslovi u kojima stoji kako je Španac eto dobar, ali kako nema šta da vozi. Kriva je Honda…
“Shvatite da u jednom trenutku sve postaje biznis i sve prerasta u novac. Naravno da se Honda trudi i da se mi trudimo, ali ako gubite toliko potencijalnog novca od sponzora i nagrada, ako nema naznaka boljitka, onda… Zašto da ne kažem da jednostavno morate da donesete neprijatne biznis odluke”, rekao je Zek Braun nagovestivši da je kraj veze blizu i da će Meklaren krenuti svojim, a Honda svojim putem!

Izabrane vesti

Šta rade Japanci dok im Braun očekivano sprema crveni karton? Pa, nije baš da se ne trude. Honda pokušava da pronađe pouzdanu tehnološku formu za svoj motor, novcem pumpa Meklaren kupujući poverenje za još koji dan i pokušava da se uvali u “vruću stolicu” ako izvisu u Vokingu. Na meti je Zauber, a šta će biti dalje to verovatno najbolje zna Zek Braun kome je već prekipelo da sluša lagarije.

(Foto: Action Images)


tagovi

Fernando AlonsoFormula 1HondaMeklaren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara