Moto GP: Ko je, bre, taj Fabio?!

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.05.19. | 16:18

Vozač Jamahe sa samo 20 godina u Herezu postao najmlađi osvajač pol-pozicije u istoriji naprestižnijeg motociklističkog takmičenja

Pitanje iz našeg naslova trenutno verovatno postavlja pola ljubitelja motociklizma na svetu.  Ali, bilo kako bilo 20-godišnji vozač Jamahe, Fabio Kvartararo postao je najmlađi osvajač pol-pozicije u istoriji Moto GP šampionata nakon što je postavio najbolje vreme na kvalifikacijama za Veliku nagradu Španije prešavši krug na pisti "Sirkuto de Herez - Anhel Nijeto" u rekordnom vremenu od 1.36,880 minuta. Ruki iz Francuske je iznenadio sve, pa i samog sebe pokazavši na ovako dramatičan način koliko je talentovan.

Iza Kvartarara na sutrašnjoj trci, koja startuje u nedelju od 14 časova (prenos na TV Sportklub) kreće njegov timski kolega Italijan Franko Morbideli, dok je četvrti aktuelni prvak i prošlogodišnji pobednik ove trke, Španac Mark Markez. Aktuelni lider generalnog plasmana, Italijan Andrea Doviciozo startuje iza Španca.

Izabrane vesti

Najveća zvezda motociklizma, Valentino Rosi će zbog greške u kvalifikacijama kretati tek sa 13. pozicije i jasno je da će morati dobrano da se oznoji ako misli da barem ostane na drugoj poziciji u šampionatu.

Velika nagrada Španije je četvrta trka u Moto GP šampionatu.

Generalni plasman: 1. Andrea Doviciozo (Italija, Dukati) 54 poena, 2. Valentino Rosi (Italija, Jamaha) 51, 3. Aleks Rins (Španija, Suzuki) 49, 4. Mark Markez (Španija, Honda) 45, 5. Danilo Petruči (Italija, Dukati) 30...  

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

Valentino Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara