Možda mu u reprezentaciji nedostaje zlato, ali Gvideti je u Turskoj odbojkaški sultan!

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 21:44

Vakifbank predvođen srpskim selektorom i Biankom Bušom savladao Fener (3:2) i osvojio Superkup Turske

Sjajno leto je iza Đovanija Gvidetija. Italijanski stručnjak je sa ženskom odbojkaškom reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope u Holandiji, a sjajan period u trenerskoj karijeri oplemenio je trofejom u klupskoj konkurenciji. Vakifbank je sa Gvidetijem na klupi savladao Fenerbahče posle velikog preokreta 3:2 (23:25, 25:22, 22:25, 25:23, 15:12) i osvojio Superkup Turske.

Svašta smo videli u večerašnjem spektaklu. Mnogo atraktivnih poena, preokrete, pet setova i na kraju zasluženu pobedu Vakifbanke.

Izabrane vesti

Da nas čeka pravi odbojkaški maraton moglo se naslutiti već u prvom setu. Vakifbank je imao prednost,bolje počeo meč, ali je posle sigurni 11:7 stao. Odnosno Fener je podigao nivo igre, prestigao rivala i iskoristio drugu set loptu.

Fener je u jednom trenutku bio blizu vođstva od 2:0, ali se Gvidetijev tim nije predavao. Izvukao se iz ponora i izjednačio rezultat. Očigledno je da je Vakifbank dobro psihološki pripremljen, pošto je u više navrata pronalazio izlaz iz kritičnih situacija. Doprinela je tome i naša dugogodišnja reprezentativka Bianka Buša. Na drugoj strani za Fener je debitovala Bojana Drča i bila blizu prvog trofeja u žuto-crnom dresu.

Imao je Fener prednost u setovima, plus ogromnih 13:9 u četvrtom, ali onda su se Gvidetijeve devojke razgoropadile. Uspele su serijom 6:0 da dođu do izjednačenja, potom i iskoriste psihološku prednost.

Klackalica u odlučujućem petom setu prekinuta je pri rezultatu 9:9, kada je Vakif napravio seriju od tri poena. Dovoljno da rutinski osvoji Superkup.

Do pobede su ih predvodile Gabi sa 20 i Tompson sa 19 poena. U poraženom sastavu istakle su se Stisjak sa 27 i Fedorovsteva sa 17 poena.


tagovi

Đovani GvidetiBianka BušaBojana Drča

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara