MOZZART SPECIJAL: Ivana Španović prvak sveta - kvota 1,75!

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.18. | 10:35

Pogledajte kvote za predstojeći dvoranski šampionat u Birmingemu

Engleski grad Birmingem od četvrtka će biti domaćin Svetsko dvoranskog prvenstva u atletici, a srpski navijači, očekivano, najveće nade na ovom takmičenju polažu u Ivanu Španović.

Srpska skakačica u dalj je prošle godine na Evropskom prvenstvu na domaćem terenu u Beogradu bila najbolja i sada je jedan od glavnih favorita, ako ne i glavni, za novo zlatno odličje.

Izabrane vesti

A MOZZART kladionica, kao i uvek kada su najvažniji sportski događaji u pitanju, spremila vam je zanimljive kvote. 

Inače, Španovićeva će nastupiti u nedelju, poslednjeg dana EP, dok će prve na borilište izaći Maja Ćirić i Tamara Salaški. Radi se o trci na 400 metara, a Salaški je normu za prvenstvo ispunila još prošle godine.

Najbolji rezultat koji Salaški ima u dvorani je 52.99 sekunde. Kvalifikacije na 400m na programu su II dana takmičenja – 02.marta u 13.10h, polufinale istog dana u 21.32h, po našem vremenu.

Za Maju Ćirić ovo će biti vatreno krštenje na velikim takmičenjima, a inače, radi se o državnoj rekorderki na 400 metara. Ona je normu ostvarila u ovom delu sezone, kada je ujedno postala i šampionka države sa rezultatom 52,78 sekundi. 

Kvalifikacije u trci na 400 metara su na programu su 2. marta, a polufinale je istog dana. 

Srbiju će na šampionatu u Birmingemu predstavljati i Asmir Kolašinac u bacanju kugle. Kada su u pitanju dvoranska takmičenja, njegov najbolji rezultat do sada je srebrna medalja na EP u Pragu pre tri godine.

Prošle godine na Evropskom dvoranskom šampionatu u Beogradu, srpski bacač kugle zauzeo je 11. mesto.

 

Foto: MN Press


tagovi

Ivana ŠpanovićatletikaAsmir KolašinacSvetsko prvenstvo u atleticisportsko klađenjeMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara