Milija Mrdak u napadu (©MN Press)
Milija Mrdak u napadu (©MN Press)

Mrdak: Prijaju nam utakmice kada moramo da ih dobijemo, drago mi je što je došlo do pete

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.04.24. | 08:53

"Ne brinemo za energiju i snagu jer imamo fantastičnog kondicionog trenera Šestakova", kaže kapiten Partizana pred majstoricu

Sa razglasa se čula Partizanova pesma, muziku koja je puštena polako su nadjačavali navijači na tribinama "Mastera". Glasno je odzvanjalo: "I svakog novog dana kucaće srce moje za crno-bele boje". Proslavljala se pobeda u četvrtom meču i izjednačenje u finalnoj seriji na 2:2.

Nekoliko metara od tribine pričao je kapiten Milija Mrdak, apsolutni junak koji je na četvrtom duelu zabeležio 32 poena i poneo najveće zasluge za pobedu. Nije u pitanju samo njegov poenterski učinak, već i dobra odbrana, servis, pasivan blok, želja, uticaj na saigrače... Mogli su da se oslone na njega, čak i kad je delovalo da im nema spasa.

Izabrane vesti

Zvezda je vodila 2:0 u finalnoj seriji, sada je 2:2.

"Pa da... Bilo je i na ovoj utakmici 2:0 za nas, pa 2:2. Imali smo veliku prednost u petom setu, a doveli smo sebe u onakvu situaciju. Ne bi trebalo tako nešto da se desi u ovom trenutku kada smo toliko dali da bismo izjednačili ovo finale. Ali, dobro, uspeli smo... Imamo opet mnogo prostora, dešavali su se padovi u igri, koji ne bi smeli da se dešavaju u finalu. Izborili smo majstoricu - to smo želeli. Idemo na Banjicu, peta utakmica - nadam se da ćemo nastaviti sa istom energijom. Bez toga ne možemo ni da pariramo Zvezdi. To vuče i druge stvari što se odbojke tiče. Čestitam ekipi na pobedi, ali naravno još ništa nije gotovo. Tek nam predstoji najteža i najbitnija utakmica", poručio je Milija Mrdak.

Odlučujući meč igra se u petak od 19.00 časova na Banjici. Taj meč sigurno će biti poslednji u ovoj sezoni, pa će igrači na terenu sigurno ostaviti poslednje atome snage pred letnju pauzu.

"Možda nam nekako i prijaju utakmice kada moramo da ih dobijemo... Ne brinemo za energiju i snagu, imamo fantastičnog kondicionog Šestakova koji nas uvek pripremi da budemo najbolji kad je najpotrebnije. Ne brinem ni za sebe, ni za celu ekipu. Drago mi je što je došlo do pete utakmice... Drago mi je i što su treća i četvrta otišle u pet setova, zato što ipak ovo je finale. I mi i oni smo pokazali visok nivo odbojke. Ali, ima još prostora da se podigne".

Prve dve utakmice Zvezda je dobila lako, druge dve bile su pakleno teške, a pobedu je upisao Partizan. Čini se da je najpoštenije da se sve reši u majstorici. Taj duel trebalo bi da bude dobitak i za srpsku odbojku, jer može da bude pravi spektakl.

"Nisam vodio evidenciju koliko je finala bilo u pet utakmica do sada... Ali, drago mi je. Na četvrtom meču je prvi put stvarno hala bila popunjena do poslednjeg mesta. Drago mi je što je to bilo na poslednjem meču u "Masteru" ove sezone. Nadam se da će naša publika doći na Banjicu u petak da nas podrži. Nadamo se da ako pokažemo visok nivo, da ćemo podići taj pehar. Mnogo toga zavisi od Zvezde, koja ima fantastičnu ekipu. Pokazalo se to tokom cele sezone... U ovih nekoliko utakmica se videlo da koriste čak i kad se mi na trenutak opustimo. Moramo da zaboravimo sve do sada i da se okrenemo majstorici".

Jedna ekipa je ispustila vođstvo, druga je u naletu...

"Mislim da nema psihološke prednosti... Nama s jedne strane prijaju utakmice koje moramo da dobijemo, nadam se da ćemo opravdati to što nas je krasilo i u poslednjoj", zaključio je Milija Mrdak.

FINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE U SRBIJI

Crvena zvezda - Partizan 3:0

Partizan - Crvena zvezda 1:3

Crvena zvezda - Partizan 2:3

Partizan - Crvena zvezda 3:2

Petak

19.00: Crvena zvezda - Partizan


tagovi

Milija MrdakOK PartizanSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara