Mandić, Granados, Fondeli, Marinić Kragić, Vlahopulos (©Reuters)
Mandić, Granados, Fondeli, Marinić Kragić, Vlahopulos (©Reuters)

Na talonu evropska kruna i olimpijska viza: Srbija u ofanzivi na Zagreb, Hrvatska brani tron

Vreme čitanja: 14min | čet. 04.01.24. | 08:15

Mnoštvo superstarova se na kontinentalnom šampionatu vraća na veliku scenu. U kapicama sa državnim grbom ponovo Mandić, Fatović, Vlahopulos, Lončar, Bodegas…

Ceo kvalifikacioni ciklus za Olimpijske igre sada je stao u mesec i po dana za evropske reprezentacije. U tom intervalu održaće se dva velika takmičenja – kontinentalni i planetarni šampionat, biće podeljeno pet karata za mesta u avionu koji vodi za Pariz. Prva već u Zagrebu, gde će na talonu biti i evropska kruna i jedna viza.

Mađarska i Grčka su se kvalifikovale za najvažniji sportski događaj preko Svetskog prvenstva u Fukuoki proteklog leta, Francuska na osnovu domaćinstva, a Srbija je i dalje na čekanju. Ima dve prilike da izbori olimpijsku normu. Što pre, to bolje. Ipak, učiniti to na Evropskom prvenstvu, koje se ovog meseca igra u Zagrebu i Dubrovniku, neće biti nimalo jednostavno, jer gotovo svi su – osim svetskih prvaka – stigli sa najjačim adutima. Italijani, Španci, Grci, Crnogorci, Hrvati su silno pojačani u odnosu na planetarni šampionat. Ali, i Srbija je i kreće u napad na medalju.

Izabrane vesti

Treći put će Hrvatska biti organizator kontinentalne smotre i s punim pravom može da sanja velike snove i bude optimistična, jer kada je dobijala domaćinstvo završavalo se – feštom. Branilac je krune, pre dve godine Split je bio evropski vaterpolo centar, a Barakude su u krcatoj Spaladium areni potukle Mađare – najodlikovanija nacija je u tom trenutku bila vladar Starog kontinenta – dok su 2010. godine u finalu sprečile da slave u Zagrebu.

Vaterpolo elita se posle bezmalo deceniju i po vraća u Zagorje, i to nenadano. Kontinentalni šampionat trebalo je da se održi u Netanji, ali se Izrael povukao zbog ratnih dejstava u pojasu Gaze. Otkazao je domaćinstvo. Hrvatska je izdvojila oko 2.000.000 evra i sve preuzela na sebe oko turnira za vaterpoliste, a Holandija za vaterpolistkinje. Evropsko prvenstvo u dve konkurencije igraće se u dve zemlje i tri grada – Zagrebu, Dubrovniku i Ajndhovenu, a mnoštvo superstarova vratiće se na veliku scenu.

Srbija će u Zagrebu krenuti po prvu medalju još od Olimpijskih igara u Tokiju, a u odnosu na Svetsko prvenstvo biće drastično jača, jer Dušan Mandić je ponovo deo državnog tima. Uroš Stevanović izvršio je nekoliko korekcija, kao i drugi selektori. Ivica Tucak ponovo može da se osloni na Lorena Fatovića, koji je minulo leto bio van stroja zbog povrede šake, takođe i na povratnika Luku Lončara. Grci su na velikom dobitku, pošto je Angelos Vlahopulos, glavni kreator igre i čovek od koga sve polazi u napadu, ponovo tu. Vladimir Gojković opet ima na raspolaganju Draška Brguljana i Dejana Lazovića, dok se iskusni centar Mišel Bodegas vratio pod francusku zastavu.

Selektori su vršili rokade, naročito to važi za Žolta Vargu, koji je na samit najboljih na Starom kontinentu krenuo sa sedmoricom debitanata. Mađari će biti u podmlađenom sastavu, kod njih je najviše promena, a ona glavna se, ipak, tiče formata takmičenja. I potencijalno bi najviše mogla da utiče na – Delfine.

PODELA NA DVE DIVIZIJE: SRBIJA KAŽNJENA ZA FIJASKO U SPLITU, OLIMPIJSKOM ŠAMPIONU OTEŽAN PUT DO ZAVRŠNICE

Nikola Jakšić ispred Luke Lončara (©VSS)Nikola Jakšić ispred Luke Lončara (©VSS)

Odgovorni su na prvenstvima mlađih kategorija sproveli eksperiment i odlučili da je vreme za nešto novo. Dopao im se novi sistem koji su sproveli u delo i preneli ga na seniorsku konkurenciju. Evropske reprezentacije podelili su na dve divizije, a zamisao je da najbolje budu u “elitnom delu”, te da tako na šampionatima bude više kvalitetnih utakmica, ali i da zemlje koje nemaju velike rezultate u bliskoj prošlosti dobiju šansu da zaigraju u eliminacionoj fazi.

Bez bilo kakve dvojbe Srbija je uz Mađarsku najveća vaterpolo sila na tlu Starog kontinenta i na svetu, pa otkud onda u drugoj diviziji?

Na Evropskom prvenstvu u Splitu srpski vaterpolisti su zauzeli tek deveto mesto, morali su da igraju i kvalifikacije za šampionat u Zagrebu i Dubroviku. Vrednovani su samo rezultati sa tog prvenstva, nije se išlo u dalju prošlost. Delfini su kažnjeni za fijasko u Splitu i biće im otežan put do završnice, jer za razliku od dva najbolje plasirana tima iz obe grupe u prvoj diviziji neće moći direktno u četvrtfinale.

Bili prvi ili drugi u grupnoj fazi, moraće kroz osminu finala da traže prolaz do najboljih osam i ostanka u Zagrebu. Na startu nokaut faze, ukoliko budu prvi, mogli bi da nalete na Francuze, Crnogorce, Hrvate ili pak Špance, dok bi u slučaju da budu drugi išli na Gruzine, Mađare, Italijane ili Grke. Lakih utakmica će biti tokom prvih dana turnira, jer olimpijski šampion je na žrebu izvukao Nemačku, Maltu i Izrael, ali će u eliminacionom delu takmičenja svaka biti “na krv i nož”.

BIĆE KRCATO U DUBROVNIKU I ZAGREBU KADA IGRA HRVATSKA, ALI REKORD IZ BEOGRADSKE ARENE NEĆE PASTI PRE STOGODIŠNJICE

Beogradska Arena (©Starsport)Beogradska Arena (©Starsport)

U kratkom vremenskom intervalu Hrvatska je uspela da dotera bazen kraj Save, te dubrovački hram vaterpola – Gruž. U Zagrebu su postavljene montažne tribine, podignut je kapacitet, karte za mečeve Barakuda idu kao alva. Biće krcato kada igra domaćin, biće kao u košnici, međutim, ambijent neće biti nalik splitskom.

Bazeni u Zagrebu i Dubrovniku su kapacitetom daleko manji od Spaladium arene u kojoj je moglo da se nakrca preko 10.000 ljudi. Nema dileme da će i sada biti stajanja, da će stepenice biti zakrčene, da će se tražiti karta više. Možda biti i doštampavane kako bi bila prebačena brojka od 2.000 gledalaca. Vrela atmosfera će biti, ali da li baš kao u gradu pod Marjanom…

Kako god, rekord po posećenosti neće pasti pre stogodišnjice od prvog kontinentalnog šampionata. Kroz dve godine Beograd će biti domaćin, a pre deset je u finalu između Srbije i Crne Gore zabeležena najveća poseta na jednoj vaterpolo utakmici. Tada je u Areni bilo 18.473 duše.

GRUPA A (HRVATSKA, ŠPANIJA, CRNA GORA, FRANCUSKA)

Hrvati brane titulu, Špancima pravi problem izostanak Famere, Crnogorci i Francuzi se pojačali

Alberto Munaris (©Reuters)Alberto Munaris (©Reuters)

Maštaju u Hrvatskoj o het-triku na domaćem terenu, da li je i realno da do njega dođe biće nešto jasnije posle grupne faze. Ivica Tucak za razliku do Uroša Stevanovića vodi dvojicu klasičnih sidraša – Josipa Vrlića i povratnika Luku Lončara. Otpao je kapiten Ivan Krapić, biće uz ekipu, ali neće ga biti u bazenu. Marko Žuvela i Rino Burić će pomagati na liniji dva metra, uskakaće po potrebi i pokušavati da naprave pometnju u protivničkoj odbrani ili u slučaju ličnih grešaka da odmene nekoga iz centarskog tandema.

Evropski prvak je na velikom dobitku sa centrom Olimpijakosa, no možda na još većem sa Lorenom Fatovićem. Zbog povrede šake nije ga bilo na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, gde su Barakude zaustavljene u osmini finala. Crna Gora ih je izbacila i poslala u razigravanje. Osetan je bio izostanak dugogodišnjeg kapitena dubrovačkog Juga, a sada prvotimca splitskog Jadrana. Zadužen je za kreaciju, često je i prvi u kontri, ima liderski gen.

Od velikog značaja za Hrvatsku biće da novi kapiten Marko Bijač bude na lanjskom nivou. U Splitu je bio najbolji golman. Na suprotnom kraju bazena će štošta zavisiti od ruskog levorukog bombardera Konstantina Harkova na nezgodnoj, a na suprotnoj strani od Jerka Marinića Kragića i Luke Bukića, koji ima preponsku kilu. Sitniji zdravstveni problemi prate Barakude, ali i Špance. Martin Famera otpao je zbog povrede, ostao je David Martin bez važnog defanzivca i čoveka neretko zaduženog za specijale kod stative. Na sve to ove sezone je Alberto Munaris imao problem sa leđima, a trebalo bi da bude jedna od udarnih igala bronzanih iz Fukuoke.

Ali, ako Španiji nešto ne nedostaje, onda je to dubina u igračkom kadru. Alvaro Granados je i ove godine jedan od najboljih tobdžija u Ligi šampiona, boriće se za titulu prvog strelca i pokušaće da uradi ono što nije minule sezone sa Novim Beogradom – da stavi krunu na glavu. Koliko bude agresivan i siguran u realizaciji, toliko će i selekcija sa Iberijskog poluostrva biti dobra. Uzročno posledična veza. Isto važi i za veterana Felipea Peronea, koga vuče neverovatna želja da u poznim godinama uzme zlato na Olimpijskim igrama.

Španci su jedna od retkih reprezentacija koja dolazi u slabijem sastavu u odnosu na Fukuoku – ponajviše to važi zbog izostanka Martina Famere, mada treba imati u vidu da je Bernat Sanauha ove sezone poprilično napredovao u Barseloneti i da će biti ubojito oružje na nezgodnoj strani – uz Mađare. U tim Crne Gore vratili su se Draško Brguljan, prvotimac kotorskog Primorca, te golman Dejan Lazović. Na slatkim mukama će biti Vladimir Gojković kada bude odlučivao hoće li među stative staviti čuvara mreže Marselja ili Petra Tešanovića.

Prošle su Ajkule kroz smenu generacije, ekipa se manje-više iskristalisala, i na Evropskom prvenstvu bi važne poluge trebalo da budu Đuro Radović, Dušan Matković, beloruski vaterpolista Kanstantsin Averka, Miroslav Perković, Jovan Vujović... Crnogorci će se oslanjati na centre, kao i Francuzi, koji imaju izvrstan tandem. Tomi Vernuu se priključio Mišel Bodegas, opet je pod francuskim barjakom. Moći će Trikolori da računaju na veliki broj situacija sa igračem više, na šuterima je da ih koriste. Prevashodno to važi za Uga Kruziju, Medija Marzukija, Aleksandrea Buea i Remija Saudadijera.

Koliko Francuska može da bude neugodna i kakva je čuda u stanju da čini golman Ugo Fontani najbolje zna – Srbija. U pripremnom periodu ekipa Florijana Bruzoa, čiji pomoćnik je Vjekoslav Kobešćak, nije bila na nivou iz Splita. Dožievala je debakl protiv Italijana, izgubila čak 20:3, no uspe li da se vrati na pređašnji nivo, nekome bi mogla da pomrsi konce.

GRUPA B (ITALIJA, GRČKA, MAĐARSKA, GRUZIJA)

Grcima se vratio najjači adut, Mađari u podmlađenom sastavu, Italijani na medalju čekaju deset godina

Gergo Zalanki i Konstantinos Kakaris (©Reuters)Gergo Zalanki i Konstantinos Kakaris (©Reuters)

Španci nikada nisu osvojili evropsko zlato, a da sve bude još čudnije Grci nikada nisu uzeli medalju! Jesu igrali dva puta u polufinalu, ali i dalje čekaju na prvo odličje kada je reč o kontinentalnim smotrama. Na Olimpijskim igrama u Tokiju srebro, na Svetskom prvenstvu u Fukuoki takođe. Sada se nadaju iskoraku, jer u Angelosu Vlahopulosu dobili su veliko pojačanje.

Prvotimac Novog Beograda, koji ima srpski pasoš, propustio je planetarni šampionat zbog privatnih problema. Heleni su stigli do finala, izgubili od Mađara posle peteraca, a ključnu ulogu imao je golman Soma Vogel. Začarao je mrežu i sprečio Grke da se konačno okite zlatnom medaljom. Sa Angelosom Vlahopulosom će biti raznovrsniji u napadu i kreativniji, gro akcija će započinjati, mozak je tima, ima neverovatan pregled igre. Hraniće gorostasa Konstantinosa Kakarisa i Dimitriosa Nikolaidisa loptama.

Takođe, biće rasterećeniji Konstantinos Genidunijas i Janis Funtulis, imaće više prostora i Stilijanos Argriropulos, igrač Ferencvaroša silovitog šuta, kao i univerzalac Aleksandros Papanastasiju. Na svim pozicijama pokriveni su Grci, jedino što nedostaje Teodorosu Vlahosu je levoruki šuter. Svikao se na to, prilagodio igru, a kako vreme prolazi sve veću ulogu na nezgodnoj strani mogao bi da ima Efstatios Kalogeropulos, momak koji je procvetao pod komandom Vladimira Vujasinovića u Vuljagmeniju.

Grci su baš iz razloga što nikada nisu bili na pobedničkom podijumu na Evropskom prvenstvu poveli najjači sastav, iako su izvadili vizu za Pariz. Sa druge strane, Mađari imaju medalja na izvoz i spremni su da žrtvuju jedno takmičenje po cenu da mlađi steknu iskustvo i neko se nametne Žoltu Vargi. Najodlikovanija vaterpolo nacija je na kontinentalnim prvenstvima 13 puta bila najbolja, ima 26 medalja i u Zagrebu će novu napasti sa mladim stanaga. Neće biti Gerga Zalankija, apsolutno dominantne figure ove godine, Martona Vamoša, Deneša Varge, Kristijana Manherca, Silarda Janšika, Danijala Anđala, centra Tonija Nemeta i prvog čuvara mreže Some Vogela.

Polagaće nade u Adama Nađa, Gerga Feketea, Gergeljija Burijana i veterana Balaža Haraja, te se nadati da će neko od dečaka iz zlatnih juniorskih uzrasta eksplodirati u Hrvatskoj. Ni Italijani, kao ni Grci, neće nikoga štedeti. Ali, razlozi su nešto drugačiji: još nisu izvadili olimpijsku vizu, a i već deset godina završavaju van pobedničkog postolja na kontinentalnom nivou. Što je mnogo – mnogo je za takvu silu.

Godinama su Italijani na okupu, gotovo da ne menja ekipu Alesandro Kampanja. Ustalila se po završetku prethodnog četvorogodišnjeg ciklusa, koji je potrajao nešto duže zbog pandemije korona virusa i skratio tekući. Frančesko di Fulvio je prva zvezda tima, lopta će u prelomnim trenucima najčešće biti u njegovom stisku. On će biti taj koji završava akcije sa zgodne strane, pride i Đakomo Kanela. Na suprotnoj Gonsalo Ečenike, dok će Luka Damonte biti zadužen za asistencije i podvaljivanje lopti za sidraše. A, ako se Setebelu može naći slaba, onda je to doprinos centarske linije.

Italijani poput Španaca imaju dugu klupu, svi mogu da uskoče. Veliki broj igrača rotiraju na bekovskoj poziciji i generalno u spoljnoj liniji tima, a spram prethodnih takmičenja u plusu su za velikog talenta Frančeska Kondemija, koji je rapidno napredovao pod trenerskom palicom Sandra Sukna. Uputio mu je Alesandro Kampanja poziv i sasvim moguće da će biti daleko više od statiste. Marko del Lungo neprikosnoven je među stativama iliti kako Mađari vole da kažu u kapiji.

S obzirom na to da je Mađarska izmenila tim, za očekivati je da Italijani i Grci budu u blagoj prednosti za mesta koja direktno vode u četvrtfinale. Gruzija je u ovom društvu autsajder, tu se našla zahvaljujući proboju među osam najboljih u Splitu. Ima skladan tim, dosta naturalizovanih igrača, najčešće sa Balkana. Neki i igraju ili su igrali su srpskim i hrvatskim klubovima. Napreduje selekcija sa kavkaza, smanjila je jaz, međutim, i dalje čeka na pobedu protiv nekog aterpolo velikana.

GRUPA C (SRBIJA, NEMAČKA, MALTA, IZRAEL)

Olimpijski šampion među „liliputancima“ i Nemcima, grupa će poslužiti za postizanje radne temperature

Radomir Drašović (©VSS)Radomir Drašović (©VSS)

Pratili su Srbiju pehovi po odlasku „šestorice veličanstvenih“ sa reprezentativne scene, bilo je i loših izdanja zbog kojih sada ispašta na Evropskom prvenstvu. Bilo je situacija na koje igrači nisu mogli da utiču, kada su i stručnom štabu bile vezane ruke. Ali, olimpijski šampion je u Zagreb stigao – kompletan.

Najjače karike su tu: Nikola Jakšić, Dušan Madić, Strahinja Rašović, Branislav Mitrović, Radomir Drašović... Svi momci od kojih se očekivalo da iznesu ovaj kvalifikacioni ciklus za Olimpijske igre su tu. Levoruki bombarder iz Boke Kotorske se vratio, na nezgodnoj strani Uroš Stevanović sada ima i Viktora Rašovića. Promenjena je u potpunosti na Svetsko prvenstvo, gde su Delfini zauzeli četvrto mesto i pobedom nad Italijom u četvrtfinalu probili barijeru.

Olimpijskom šampionu u Hrvatskoj neće manjkati opcija, moći će stručni štab da kombinuje i isprobava različite stvari u grupnoj fazi. Ko zna, zbog sistema možda i neko da ugrozi rekord Manuela Estijartea, koji je na jednom šampionatu postigao 36 golova na osam utakmica i tako nadmašio holandskog asa Rudija van Vegalena.

Dobra stvar je što će srpska reprezentacija imati levorukog šutera, i to kakvog! Dušan Mandić igrao je u velikoj formi u Ferencvarošu, potvrdio ju je i tokom pripremnog perioda. Strahinju Rašovića, najboljeg strelca Svetskog prvenstva u Fukuoki, takođe je služio šut, a od krucijalnog značaja za ambicije Srbije i maksimalan domet biće izdanja Nikole Jakšića. Moći će selektor tek oporavljenog kapitena kroz lagani ritam u grupnoj fazi da uvede i pripremi za odlučujuće bitke.

Smenjivaće se bek Novog Beograda sa Radomirom Drašovićem i Savom Ranđelovićem, izvesno kao na planetarnoj smotri više igrati spoljnjeg, kako bi manje bio opterećen ličnim greškama i kako bi se makar malo manje trošio u fazi odbrane. Dokazao je Nikola Jakšić da je vođa nove generacije, da mu je glava hladna u kriznim momentima. Ne libi se da preuzme odgovornost, a sada će sve biti još jednostavnije kada uz sebe bude imao Dušana Mandića. Otvaraće to prostor i Nikoli Lukiću, Marku Raduloviću, kao i trojici centara: Nemanji Uboviću, Đorđu Laziću i Nemanji Vicu.

Nešto jasnija slika o igri i mogućnostima Srbije mogla bi da bude dobijena samo u duelu sa Nemačkom, koja je u drugoj polovini prošlog veka osvajala medalje na velikim turnirima. Bila je evropski prvak, imala je i klupskog šampiona Starog kontinenta – Špandau. Berlinski klub četiri puta podizao je pehar Lige šampiona. Daleko je od tog nivoa, međutim, na E-ON kupu je pokazala da ima šta da ponudi. Dobila je Delfine, koji su bili u kombinovanom sastavu zbog povreda i bolesti.

Nemačka je, uz dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona, favorit za prolaz dalje. Naturalizovali su igrače sa Balkana, trude se da i sami pokrenu proizvodnju koja već dugo stoji na mrtvoj tački, a novi sistem Evropskog prvenstva širom im otvara vrata da uđu u eliminacionu fazu. Jer, Izrael i Malta imaju tek poneku pobedu na velikoj sceni.

Debitovala je izraelska reprezentacija na kontinentalnom prvenstvu u Splitu, ovo će joj biti drugo. Trebalo je da bude domaćin, da tako dodatno popularizuje vaterpolo u zemlji, ali sve je propalo početkom ratnih dejstava u pojasu Gaze. No, nastaviće da ulažu, pogotovo da budu okrenuti ka radu sa mlađim kategorijama. Isto važi i za Maltu, koja pokušava da podigne i klupski vaterpolo. Velika imena često organizuju kampove na ostrvu u Sredozemnom moru, igra se i Letnja liga, a u njoj su prošlog leta igrali Andrija Prlainović, Maro Joković, Aleksandar Ivović...

Maltežani imaju želju da poboljšaju rezultate na reprezentativnom i klupskom nivou, najbveće talente šalju širom Evrope. Džejden Kutajar igrač je Partizana, levoruki šuter imaće bitnu ulogu u timu, kao i Džejk Muskat. Barem jedna pobeda bila bi ohrabrujuća za Maltu, koja drži negativan rekord. Pre četiri godine je u Budimpešti izgubila od Mađara čak 26:0.

GRUPA D (HOLANDIJA, RUMUNIJA, SLOVAČKA, SLOVENIJA)

Holanđani više gledaju ka ženskoj nego muškoj reprezentaciji, uz Rumune favoriti za prolaz u nokaut fazu

Vaterpolistkinje Holandije proslavljaju svetsko zlato (©Reuters)Vaterpolistkinje Holandije proslavljaju svetsko zlato (©Reuters)

U Dubrovniku će se pored grupe u kojoj je domaćin Hrvatska igrati i ona u kojoj su Holanđani, Rumuni, Slovaci i Slovenci, i koja je najmanje atraktivna. Novi sistem favorizovaće reprezentacije iz donjeg doma, daće im mogućnost da se plasiraju u eliminacioni deo takmičenja, odmere snage sa kvalitetnijima i dođu u poziciju da pobedom pređu u viši razred.

Holanđani imaju najveće šanse da se domognu nokaut faze, favoriti su za prolaz, međutim, u Zemlji lala i vetrenjača fokus će biti na damama, koje će u Ajndhovenu pokušati da objedine krune, da svetskoj pridodaju i evropsku. Holanđanke su planetarne šampionke, popele su se na tron u Fukuoki trijumfom nad Španijom, koja je dvostruki uzastopni prvak Starog kontinenta. U ženskoj konkurenciji žetva medalja, a u muškoj sećanje na dobra, stara vremena.

Nisu bez velikih rezulatata Holanđani, bili su prvaci Evrope sredinom prošlog veka. Imaju i bronzu osvojenu kada je vaterpolo bio u povoju. I ponovo poprilično ulažu u vaterpolo, sistematično rade kako bi postali makar stalni učesnici eliminacionih rundi. Da idu u pravom smeru videlo se u Splitu, gde su namučili Crvenu furiju i primorali Felipea Peronea, Alvara Grandosa i saigrače da pokažu skoro sve što znaju.

Uz Holandiju je za očekivati da dalje ide i Rumunija. Nema više velika imena poput Kozmina Radua ili Bogdana Rata, nije ni blizu nivoa na kome je nekada bila. Igrala je četvrtfinala, tukla Hrvate i Italijane, ulazila i u polufinala velikih turnira. Istina, nikada nije uzela medalju, ali je bivala nagazna mina. Minulog leta je iznenadila Srbiju na Svetskom kupu u Los Anđelesu i ne bi trebalo da ima problem da izađe na kraj sa Slovencima, na čijoj klupi je Mirko Vičević, i Slovacima.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA VATERPOLISTE U HRVATSKOJ:

PRVA DIVIZIJA

GRUPA A (DUBROVNIK)

Četvrtak

17.00: Crna Gora – Francuska

20.15: (1,60) Španija (8,00) Hrvatska (2,95)

Subota

17.00: (1,20) Crna Gora (9,00) Francuska (6,75)

20.15: Hrvatska – Francuska

Ponedeljak

17.45: Španija – Francuska

20.15: Crna Gora – Hrvatska

GRUPA B (ZAGREB)

Četvrtak

17.00: Gruzija – Italija

19.00: (4,00) Mađarska (8,00) Grčka (1,40)

Subota

17.00: Gruzija – Mađarska

19.00: Grčka – Italija

Ponedeljak

17.00: Gruzija – Grčka

19.00: Mađarska – Italija

DRUGA DIVIZIJA

GRUPA C (ZAGREB)

Petak

17.00: Srbija – Izrael

19.00: Nemačka – Malta

Nedelja

17.00: Malta – Izrael

19.00: Srbija – Nemačka

Utorak

17.00: Nemačka – Izrael

19.00: Srbija – Malta

GRUPA D (DUBROVNIK)

Petak

17.45: Slovačka – Slovenija

20.15: Holandija – Rumunija

Nedelja

17.45: Rumunija – Slovenija

20.15: Slovačka – Holandija

Utorak

17.45: Slovačka – Rumunija

20.15: Holandija – Slovenija



tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija Crne GoreVaterpolo reprezentacija FrancuskeVaterpolo reprezentacija GrčkeVaterpolo reprezentacija GruzijeVaterpolo reprezentacija Holandijevaterpolo reprezentacija HrvatskeVaterpolo reprezentacija Italijevaterpolo reprezentacija MađarskeVaterpolo reprezentacija NemačkeVaterpolo reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara