""
""

Nagrada i prozivke – da li je Fernando Alonso zaslužio 274.575 evra kao nagradu za najboljeg Indi 500 debitanta?

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.05.17. | 14:55

Mediji su odlučili da je vozač Meklarena zaslužio debitantsku nagradu koja se u Indijamapolisu dodeljuje još od 1952. godine

Pohvale za trud vozaču Meklarena, Fernandu Alonsu u Indijanapolisu su potpuno neosporne. Vozio je dobro, ali nije završio trku zbog očajne Honde. To je i razlog lavine aplauza, ali i pitanja koje postavljaju novinari i trkači posle Indi 500 vikenda. Da li je Španac zasluženo odneo 305.805 dolara ili 274.575 evra kao nagradu medija za Indi 500 “debitanta godine”?

Izabrane vesti

Da, za debitanta jer Alonso to i jeste u Indi 500 konkurenciji iako je inače šampionska legenda najbržeg cirkusa!

Ipak, po inostranim medijima se pojavljuju i vesti koje ukazuju da Španac ipak nije zaslužio ovu nagradu. Naime, on je trku počeo sa pete pozicije, da bi u nekoliko navrata vodio, imao čak prosečno najbolje vreme i na kraju stao. Alonso je odustao 21 krug pre kraja, ali je na kraju obećao da će se naredne godine sigurno vratiti u Indijanapolis. Da li to znači da ga ni sledeće godine nećemo gledati u Monte Karlu? Vrlo je moguće odluči li se Španac da se pod obavezno vrati na čuvenu pistu pošto se VN Monaka i Indi 500 po običaju voze istog dana.

Inače, fond koji je bio na raspolaganju za nagrađivanje iznosio je 13.100.000 dolara, a raspodeljen je na osnovu raznih parametara na 33 vozača.

(Foto: Action Images)


tagovi

Fernando AlonsoIndikarMeklarennagrada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara