Marko Podraščanin sa saigračima (©CEV)
Marko Podraščanin sa saigračima (©CEV)

Najbolji bloker najjačeg odbojkaškog prvenstva - Marko Podraščanin

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.03.23. | 16:47

Tako kažu brojke po završetku ligaškog dela

Godine prolaze, ali neke stvari se ne menjaju. Marko Podraščanin je već mnogo godina u Italiji, ima i državljanstvo, pa se u svakom smislu oseća kao domaći. I na terenu i van njega.

Sada je stigla još jedna potvrda koliko mu ta zemlja prija... Podvučena je crta po završetku ligaškog dela, a kao najbolji bloker izdvojio se upravo srpski reprezentativac.

Izabrane vesti

Sjajno je čuti tako nešto, s obzirom na to da se u Italiji igra najjače odbojkaško prvenstvo. Njegov Trentino u plej-of ulazi sa druge pozicije, a za to velike zasluge idu na račun srpskog blokerskog tandema.

Podraščanin je odigrao 22 utakmice, tačnije 86 setova i zabeležio 53 poena iz bloka. Na visokom sedmom mestu je i njegov klupski i reprezentativni kolega Srećko Lisinac sa 41 poenom iz bloka na 21 meču (68 setova).

Između igrača Trentina mesto je pronašao i Dragan Stanković, nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije. Srednji bloker Modene je zabeležio 45 blokova u ligaškom delu i zauzeo je petu poziciju.

Prvo, peto i sedmo mesto na blokerskoj listi u najjačem odbojkaškom prvenstvu - sigurno da je podatak zbog koga Srbije može da bude ponosna.


tagovi

TrentinoMarko PodraščaninDragan StankovićSrećko Lisinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara