(©CEV)
(©CEV)

Ne da titulu tako lako Tijana Bošković, igraće se majstorica u Turskoj

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 18:27

Ezačibaši u finalu plej-ofa izjednačio protiv Fenerbahčea na 2:2

Još nije kraj borbe za titulu u Turskoj! Moglo je da se desi da već danas Fenerbahče proslavlja trofej u prvenstvu, ali odbojkašicama Ezačibašija se takav plan baš i nije svideo. Odigrale su veoma dobar meč i izjednačile na 2:2 u finalnoj seriji. O šampionu će odlučivati majstorica koja je na programu u nedelju na domaćem terenu Fenera od 18.00 časova.

Baš kao što je treći susret bez izgubljenog seta dobio Lavarinijev tim, danas je slično pošlo za rukom izabranicama Ferhata Akbaša - 3:0 (25:21, 25:21, 25:21).

Izabrane vesti

Tijana Bošković je bila najzapaženija na današnjem obračunu, a neke važne poene je osvojila i Jovana Stevanović. Njih dve će imati još jedan okršaj sa koleginicom iz reprezentacije Bojanom Drčom u nedelju - kada će sigurno biti kraj sezone. Za nekoga šampionski, a za nekog ne.

Kada Fenerbahče izađe koncentrisan i fokusiran na teren - onda deluje da mu niko ne može ništa. Taj tim je delovao spreman da napadne i evropski tron. Međutim, kada se ugasi kao danas - onda ne može ni do seta. Ezačibaši na drugoj strani nekada deluje kao prosečna ekipa, a nekad kada Tijana Bošković dobije ozbiljnu podršku saigračica i kada nameste prijem kako treba - onda za njih nema nepremostive prepreke.

Ezačibaši je servisima napravio ogromne probleme Feneru. U napadu je zaustavljena glavna karika Melisa Vargas - čak šest puta je izblokirana. Ni ona, a ni ostale, nije uspela da stigne do dvocifrenog poenterskog učinka - upisala je osam poena (napad 24-8, 33 odsto).

Kao naefikasnija se izdvojila u pobedničkom sastavu Tijana Bošković sa 24 poena (napad 31-22, 71 odsto). Imala je definitivno svoj dao srpska odbojkašice - nijednom nije zaustavljena u napadu blokom, nijednom nije pogrešila, a imala je i po jedan blok i as. Napravila je samo pet grešaka sa servis linije.

Šinejd Džek Kisal je brojala do 11, a Hande Baladin do osam. Jovana Stevanović je zabeležila šest poena - napad 5-4 i dva bloka. Šest poena je upisala i Irina Voronkova. U protivničkom taboru najbolja je bila Arina Fedorovceva sa devet poena, ali ozbiljno se mučila na prijemu, gde je napravila četiri greške.

Može se reći da je svetla tačka bila Meliha Diken, koja je ušla u drugom setu i pokrenula ekipu. Ali njen doprinos nije bio dovoljan za preokret. Bojana Drča je za Fener osvojila tri poena - po jedan iz napada, bloka i sa servisa.

FINALE PLEJ-OFA U TURSKOJ ZA ODBOJKAŠICE

Ezačibaši - Fenerbahče 1:3

Fenerbahče - Ezačibaši 2:3

Fenerbahče - Ezačibaši 3:0

Ezačibaši - Fenerbahče 3:0

Nedelja

18.00: Fenerbahče - Ezačibaši



tagovi

EzačibašiŽOK FenerbahčeTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara