Domagoj Duvnjak (©AFP)
Domagoj Duvnjak (©AFP)

Nekada moćni Kil razbijen na paramparčad, šampion Evrope pao u grotlu Kjelcea (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.24. | 22:25

EHF Liga šampiona: Debakl Zebri u Monpeljeu – 30:39. Tim Talanta Dujšebajeva dobio Magdeburg sa minimalnih 27:26

Pobede Kjelcea i Monpeljea protiv nemačkih klubova Magdeburga i Kila u prvim mečevima četvrtfinala EHF Lige šampiona.

Kil ima užasnu sezonu, pre svega u Bundesligi, a sada je na pragu eliminacije iz evroelite posle ubedljivog poraza u Monpeljeu – 30:39. Tim Patrisa Kanajea je do nogu dotukao Zebre Filipa Jihe, pa sa veliko zalihom idu na Baltik naredne nedelje i na pragu je da se posle šest godina vrati u Keln.

Izabrane vesti

Monpelje je brzom igrom preko krila razbio goste. Briljirali su Janis Len sa sedam i Lukas Pelas sa šest golova. Blistao je i srednji bek, Slovenac Staš Skube, koji je razigravao saigrače, a dao je šest pogodaka, dok je Hrvat Veron Načinović bio sjajan na crti sa četiri pogotka, koliko je delo i mladog Brazilca, levog beka Monte dos Santosa. Odličan na golu je bio francuski reprezentativac Remi Debone sa 16 odrbana.

20.45: (2,20) PSŽ (8,00) Barselona (1,90)

Kod Kila je najbolji bio Šveđanin Erik Johanson sa osam golova, dok je jedan manje delo Austrijanca Mikole Bilika. Golmani su bili slabi. Čeh Tomaš Mrkva je sakupio šest odbrana, a Francuz Samir Belanse samo dve.

Šampion Evrope Magdeburg pao je u fantastičnoj atmosferi u Kjelceu, ali tim Talanta Dujšebajeva pred revanš naredne nedelje na istok Nemačke ide samo sa minimalnih 27:26. Tokom svih 60 minuta bila je izjednačena borba, ali je domaćin na krilima Aleksa Dujšebajeva i Igora Karačića uspeo da slomi tim Beneta Vigerta.

Volf je na kraju meča odbranio šut Klara iz deveterca, za pobedu domaćina u reprizi finala Lige šampiona prošle sezone, ali čini se da Magdeburg ostaje favorit za plasman na završni turnir u Kelnu. Trener evropskog šampiona Benet Vigert sada mora da se obrije posle više od dva meseca (ne koristi žilet dok njegov tim pobeđuje).

Kjelce je od 10. minuta igralo bez francuskog reprezentativca Dilana Naija koji je dobio crveni kartona zbog oštrog starta. Aleks Dujšebajev je dao osam golova, hrvatski veteran Karačić sedam, dok je Nikola Turna tri puta pogodio. Andreas Volf nije imao svoj dan, samo osam odbrana.

Kod gostiju sa istoka Nemačke sjajan je bio Šveđanin Feliks Klar sa osam pogodaka, dok je Gisli Kristjanson dao šest, kao i Tim Hornke. Španski golman Sergej Ernandez na golu je imao 11 intervencija.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Kjelce - Magdeburg 27:26 (14:13)

Monpelje - Kil 39:30 (20:16)

Četvrtak

18.45: (1,30) Vesprem (9,00) Olborg (4,40)

20.45: (2,20) PSŽ (8,00) Barselona (1,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK KilRK MonpeljeEHF Liga šampionaRK KjelceRK Magdeburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara