Bogdan Radivojević (©Starsport)
Bogdan Radivojević (©Starsport)

Nepogrešivi Bogdan Radivojević – 10/10

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 09:41

Desno krilo Srbije briljira na Evropskom prvenstvu

(od izveštača Mozzart Sporta iz Segedina)

Eh, da su svi tako precizni bili kao Bogdan Radivojević, gde bi nam bio kraj? Iskusno srpsko desno krilo posle dve utakmice na Evropskom prvenstvu u Segedinu nema promašaj – 10/10. Na oba meča, protiv u Pik Areni protiv Ukrajine i Hrvatske, nekadašnji igrač Partizana je postigao po pet golova, od toga po dva sa linije sedam metara.

Izabrane vesti

Kad god bi se napravila akciju za njega, kada pukne zone rivala, Radivojevića levica ne greši. Da je više forsiran, možda bismo lakše igrali protiv čete Hrvoja Horvata. Bekovi nisu mnogo pravili viška za krila. Darko Đukić i Vanja Ilić imali su samo po jedan promašaj na meču drugog kola Evropskog prvenstva protiv Kauboja.

Ponedeljak, 20.30: (1,07) Francuska (16,0) Srbija (11,0)

Podsetimo, trojica krila Srbije, Bogdan Radivojević, Darko Đukić i Mladen Šotić nisi imali promašaj protiv Ukrajinaca – 12/12. Protiv Hrvatske odličnih 8/10. Ipak, nedovoljno da se dobije vicešampion Evrope. Desetkovani sastav Srbije na bekovskim pozicijma nije mogao više. Sledi poslednja šansa, ali pakleno teška, da se dobije olimpijski šampion Francuska u ponedeljak (20.30).

Bogdan se oseća kao kod kuće u Pik Areni. Igra za klub iz Segedina, redovnog učesnika Lige šampiona. Na meču protiv Ukrajinaca na otvoranju, dobio je ovacije od domaćih pristalica.

Bogi, Bogi“, klicali su mu jedni od najvatrenijh navijača u Evropi.

Radivojević ima 28 godina, a već ima impresivnu karijreru iza sebe. Igrao je sa Partizanom Ligu šampiona, osvojio dve titule u Srbiji, jedan kup, a kao dvadesetogodišnjak je otišao u slavni Flenzburg na poziv Ljubomir Vranješa.

Na obalama Baltika je proveo četiri godine i već u debitantskoj sezoni je osvojio Ligu šampiona. Posle dve godine u Rajn Nekar Levenu, od 2019. je stanovnik Segedina, grada na 17 kilometara od granice sa Srbijom.

SRBIJA OSVAJA EP, KVOTA 400

FRANCUSKA OSVAJA EP, KVOTA 5,50

HRVATSKA OSVAJA EP, KVOTA 100

Za reprezentaciju Srbije, Radivojević je odigrao 64 meča, a postigao je 229 pogodaka. Samo novi kapiten Srbije, Mijajlo Marsenić, od rukometaša koji igraju u Segedinu za Orlove, postigao je više golova od najboljeg našeg rukometaša na ovom prvenstvu – 268.



tagovi

ep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeBogdan Radivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara