(©Starsport)
(©Starsport)

Novi Beograd u Barseloni briše finale kupa iz memorije, Radnički lovi iznenađenje u Pireju

Vreme čitanja: 4min | uto. 11.01.22. | 11:59

Posle kratke pauze nastavlja se elitno vaterpolo takmičenje

Reprezentativne akcije su završene, vreme je za povratak najboljeg klupskog vaterpola na Starom kontinentu. Za kraj prve faze takmičenja sva tri srpska predstavnika u eliti će odigrati mečeve na strani, a u utorak će u bazen uskočiti Radnički i Novi Beograd. Tim Vladimira Vujasinovića u okviru 7. kola Lige šampiona gostuje Barseloneti (20.15), dok Kragujevčani idu na megdan Olimpijakosu (16.30).

Novi Beograd se za meč sa Barselonetom u Kataloniji pripremao sparingujući sa mađarskim Solnokom, koji predvodi Živko Gocić.

Izabrane vesti

Imali smo malu pauzu prouzrokovanu reprezentativnim akcijama, a tokom praznika smo malo i odmorili ekipu. Značajan broj naših igrača bio je sa nacionalnim timovima, tako da smo poslednjih nekoliko dana pojačali intezitet treninga sparingom sa mađarskim Solnokom, koji sa klupe predvodi naš Živko Gocić. Ti zajednički treninzi su nam mnogo pomogli da ponovo uhvatimo pravi ritam. Mislim da smo sve to odradili na maksimalan način i da će nam mnogo koristiti”, rekao je u uvodnom izlaganju Đorđe Filipović, pomoćni trener Novog Beograda.

Da Novi Beograd nema zagarantovano učešće na završnom turniru Lige šampiona čiji je organizator, Barseloneta bi mu bila veliki konkurent za plasman među osam najboljih.

Očekuje nas veoma teška utakmica. Poznato je da je Barseloneta veoma nezgodna ekipa, pogotovo na svom bazenu i tamo nikad nije lako igrati. Promenili su tim u određenoj meri u odnosu na prošlu sezonu, kao i trenera, ali su i dalje veoma kvalitetni što se i vidi kroz njihove rezultate. Odlikuje ih izuzetan visok riatm tokom čitave utakmice, sjajno su fizički pripremljeni, a prepoznatljivi su po igri u odbrani i visokom presingu koji forsiraju. Na sve to ćemo morati da se adaptiramo kako bismo bili konkurentni, odigrali što bolju utakmcu i zabeležili pobedu”, konstatovao je Filipović.

(©Starsport)(©Starsport)

Novi Beograd je “mala Srbija”, a Barseloneta je “mala Španija”. Dušan Mandić, kapiten Novog Beograda, svestan je da je pred njegovim timom još jedan veliki izazov i sasvim moguće meč na jednu loptu.

Predstoji nam izuzetno zahtevna utakmica. Za Barselonetu slobodno možemo reći da je reprezentacija Španije u malom. Izjednačeni smo na tebeli sa po 10 bodova i sigurno nas očekuje uzbudljiv i neizvestan duel. Mislim da smo u međuvremenu uspeli da se malo odmorimo i tokom praznika napunimo baterije, a u Španiju idemo sa željom da odigramo dobar meč i upišemo nova tri boda”.

Ukoliko Novi Beograd zaustavi munjevitu kontru Barselonete, biće na pola puta do trijumfa.

Ukoliko budemo odeleli njihovom kontranapadu i potrudimo se da ne primimo lake golove iz kontre i sa dva metra mislim da možemo da se nadamo pobedi”.

20.15: (2.40) Barseloneta (6.25) Novi Beograd (1.95)

Dobar deo prvotimaca Novog Beograda nije imao predah po završetku Fajnal fora Kupa Srbije. Petorica igrača Novog Beograda dobila su poziv Dejana Savića za pripremni meč sa Hrvatskom – Dušan Mandić, Viktor i Strahinja Rašović, Nikola Jakšić i Radomir Drašović. U prvom meču od osvajanja olimpijskog zlata Srbija je remizirala sa Hrvatskom (11:11), a Viktor Rašović bio je najefikasniji sa tri gola.

Odigrali smo dobru utakmicu reklo bi se u tri četvrtine, ali onda smo malo stali. Ipak, mislim da možemo biti zadovoljni nerešenim rezultatom. To je bila samo prijateljska utakmica i možda zato to i nije realna slika odnosa snaga dve selekcije. Taj meča nam je značio dosta, jer nas uskoro očekuje duel Svetske lige sa Italijom u Šapcu”, zaključio je Mandić

(©Starsport)(©Starsport)

.

Podjednako težak zadatak na strani kao i Novi Beograd imaće kragujevački Radnički. Osvajač Kupa Srbije i vlasnik svih domaćih trofeja, ali i onog regionalno, za kraj prve faze Lige šampiona gostuje u Pireju dvostrukom evropskom šampiona – Olimpijakosu.

Pre početka sezone Olimpijakos je uz ekipe Novog Beograda i Pro Reka proglašavan za jednog od glavnih kandidata za pokoravanje Lige šampiona. Ulogu favorita zasad je opravdao i pretrpeo je samo jedan poraz – od Breše u poslednjem kolu. Sklopio je Olimpijakos respektabilan sastav, a predvodnici pirejskih crveno-belih su Filip Filipović, Andro Bušlje, Marko Bijač, Janis Funtulis, Konstantinos Genidunijas

16.30: (1.10) Olimpijakos (13.0) Radnički Kragujevac (9.00)

Tim Uroša Stevanovića bi se u slučaju da trijumfuje uključio u borbu za Fajnal ejt Lige šampiona, ali da bi do toga i došlo, Kragujevčani moraju odigrati najbolju partiju u Ligi šampiona i pride se nadati lošem izdanju Olimpijakosa.

Olimpijakos je jedna od najboljih ekipa, sastavljena od nekoliko vrhunskih internacionalaca i grčkih reprezentativaca. Odlično su popunjeni na svim pozicijama i praktično su tim bez mane. Realno su jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona”, rekao je Nebojša Toholj, centar Radničkog.

Osvajanje Kupa Srbije, trećeg u klupskoj istorji, dalo je vaterpolistima Radničkog vetar u leđa.

"Ovo nam je prva utakmica posle osvojenog kupa i u uopšte novoj godini. Daćemo naš maksimum i videćemo za šta će to biti dovoljno, protiv ove fenomenalne ekipe. Posle toga očekuju nas i važna utakmica sa Crvenom zvezdom i druga grupa Regionalne lige i želimo da uđemo u dobru formu i za te duele”, zaključio je Toholj.

LIGA ŠAMPIONA – 7. KOLO

GRUPA A

Utorak

16.00: (1.85) Dinamo Tbilis (11.5) Ferencvaroš (1.85)

16.30: (1.10) Olimpijakos (13.0) Radnički Kragujevac (9.00)

20.15: (2.40) Barseloneta (6.25) Novi Beograd (1.95)

20.30: (1.15) Breša (10.0) Jadran Split (8.00)




tagovi

VK Novi BeogradVK RadničkiLiga šampiona u vaterpoluVladimir VujasinovićUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara