Nemanja Obradović i Milan Dakić vojevaće bitke i danas u Šapcu (©srl.rs)
Nemanja Obradović i Milan Dakić vojevaće bitke i danas u Šapcu (©srl.rs)

Odluka u Šapcu: Ko izaziva Vojvodinu u borbi za srpski tron?

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 09:32

Super rukometna liga Srbije: Metaloplastika danas (19.00, Arena Sport 2) dočekuje Partizan u majstorici polufinala plej-ofa

Da li ćemo u finalu plej-ofa da gledamo reprizu iz prošle sezone, Vojvodina - Partizan, ili će Metaloplastika na crtu Novosađanima? Odluka pada danas (19.00, Arena Sport 2) u Šapcu u dvorani Zorka, pred sigurno dupke punim tribinama, kao nikada ove sezone.

Nije važno kako počneš, nego kako završiš, stara ja poslovica koja je bila lajtmotiv i prethodna dva duela Šapačna i beogradskih crno-belih. Partizan je imao +6 na startu meča u Šapcu, ali je na kraju poražen, dok je na Banjici Metaloplastika krenula jako, vodili sa 8:2, ali u drami posle 60 minuta i kasnije penal ruleta, sreća je bila uz tim Đorđa Ćirkovića.

Izabrane vesti

Cela sezona staje u 60 minuta u gradu na Savi. Partizan je rastrerećeniji, već ima u džepu trofej Kupa Srbije, prvi pehar posle 11 godina, sezona je uspešna bez obzira na rasplet današnje utakmice, dok tim Vladana Matića, koji je tokom celog šampionata disao za vrat Vojvodini, ima šansu za korak više u odnosu na treće mesto u proteklom prvenstvu i da napadne titulu. Šampionski pehar ne stanuje u Zorki 36 godina, odnosno od vremena “Šabačkih vanzemaljaca” koji su dva puta pokorili Evropu sada već davnih osamdesetih godina prošlog veka.

19.00: (1,40) Metaloplastika (8,50) Partizan (3,60)

Na papiru izjednačene ekipa. I danas očekujemo verovatno dramtičan meč. Briga crno-belih je povreda nosa kapitena Nikole Zečevića. Nije igrao u ponedeljak. Zagrevao se pre meča, s klupe je vatreno bodrio saigrače, a pošto ne može da se igra sa maskom, teško će na teren i u Šapcu. U Beograd nje bilo ni desnog krila Nemanje Jovića koji ima povredu zgloba.

Uroš Kojadinović je pre tri dana odigrao meč godine, dao 14 golova i isto toliko pokušaja. Subotičanin će biti glavni adut crno-belih, uz iskusnog Nemanju Obradovića, golmana, specijlistu za sedmerce, Nemanju Marjanovića, pivotmena Ivana Mićića, organizatora igre Veljka Popovića i levog krila Mladena Šotića. Fali doprinos ostalih bekova u ovoj polufinalnoj seriji, Nemanje Peštića i Nikole Kovačević koji su imali odlične role tokom sezone. I mladi Luka Barjaktarović je dobio šansu na Banjici i mogao bi da bude džoker danas u majstorici polufinala plej-ofa.

Kod Šapčana bekovska trojka je u formi – Milan Jovanović, Domagoj Alilović i Vojislav Brajović. Odlična je prva postava Metaloplastike, sa krilima Matejom Dodićem i Filipom Milovanovićem, pivotmenom Urošem Pavlovićem, ali fali doprinos s klupe. U Beogradu nije išlo golmana Darka Arsića, uglavnom čuvara mreže koji ima dvocifreni broj odbrana. Pre tri dana je imao samo pet intervencija.

Podsetimo, Vojvodina je izborila finale i napad na 11. uzastopnu titulu posle dve tesno izvojevane pobede protiv pančevačkog Dinama.

Oba tima imaju po jednog igrača koji će braniti boje Srbije u dvomeču sa Španijom za plasman na Svetsko prvenstvo 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Kod domaćina je povratnik u nacionalni dres, levi bek Milan Jovanović, dok će čast crno-belih da brani desni bek Uroš Kojadinović.

Ulaz je slobodan, pa se očekuje više od 2.500 navijača. Imaće i Partizan gromoglasnu podršku najvatrenijih pristalica. Ove sezone je domaći teren bio prevaga u sva četiri dvoboja ovih timova.

Sve je spremno za rukometni spektakl u Šapcu.

Osim Arene Sport 2, majstoricu polufinala plej-ofa možete das gledate i na You Tube kanalu Super rukometne lige Srbije.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – POLUFINALE PLEJ-OFA (MAJSTORICA)

Četvrtak

19.00: (1,40) Metaloplastika (8,50) Partizan (3,60), u seriji: 1:1

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK PartizanMetaloplastikaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara