Odbojkaši Radničkog (©CEV)
Odbojkaši Radničkog (©CEV)

Opekli su se u Kupu, ovog puta neće: Radničkom prva runda protiv Mladog radnika

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 18:24

Kragujevčani slavili bez izgubljenog seta u prvom meču četvrtfinala plej-ofa za odbojkaše

Žestoko su se opekli odbojkaši Radničkog u Kupu Srbije kada su udarili na Mladi radnik. Pamtiće Kragujevčani dugo da su ih rivali eliminisali zbog boljeg poen količnika, a odlučila su dva poena. Požarevljani su tada iznenadili u prvom meču - 3:0, u drugom je Radnički postavio stvari na željeno mesto, ali nije nadoknadio poenterski minus.

Zaboleo je takav rezultat Brđovićevu četu, ali je i uticao da sada daleko opreznije gleda na finalistu Kupa. Večeras se momci iz Kragujevca nisu kockali, odigrali su kako se i očekuje od ekipe koja je u plej-of ušla sa drugog mesta i zabeležili su maksimalnu pobedu - 3:0 (26:24, 25:18, 25:15).

Izabrane vesti

Radnički je dobrio prvu rundu u četvrtfinalu prvenstva Srbije, a u subotu će na gostujućem terenu imati priliku da završi seriju. U ovoj fazi se igra dok jedna ekipa ne ostvari dve pobede. Mladi radnik će morati da slavi pred svojim navijačima, ukoliko ne želi ove nedelje da stavi tačku na sezonu.

Večeras je delovalo da će Filip Stoilović i drugari bez većih problema dobiti prvi set - odlepili su se na šest razlike sredinom uvodnog perioda, ali tad su rivali pokazali da ne može sa njima baš tako lako. Vratili su se i učinili završnicu neizvesnom, spasavali su set-lopte, ali nisu došli do preokreta.

Kad se preživeli takav finiš domaći odbojkaši, onda su lakše disali. U naredna dva seta nisu dozvolili protivnicima da im se približe... Na vreme su pravili razliku i nisu popuštali.

Najbolji igrač pobedničkog sastava bio je Vuk Ivanković sa 17 poena (22-13). Dejvid Krastev i Mirko Radević su u trijumfu učestvovali sa po 11. U ekipi Mladog radnika se po običaju izdvojio Aleksandar Gmitrović, koji je zaustavljen na 16 (napad 32-16, 50 odsto).

Naredni duel ove dve ekipe zakazan je za subotu u Požarevcu od 16.00 časova.

ČETVRTFINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE

Sreda

Radnički - Mladi radnik 3:0

19.00: (1,05) Crvena zvezda – Takovo (7,70)

19.00: (1,75) Karađorđe – Vojvodina (1,95)

20.00: (1,33) Partizan – Spartak Subotica (3,00)

***revanš susreti na programu u subotu, serija se igra na dve pobede


tagovi

OK RadničkiOK Mladi RadnikSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara