Đula Mešter (©MN Press)
Đula Mešter (©MN Press)

OSS nagradio najbolje: Priznanja za Stevanovićevu, Podraščanina, Janića, Cakovića...

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 16:06

Najbolja mlada odbojkašica je Milica Vidačić, a odbojkaš Matija Milanović

Čim je u kolekciju dodata još jedna medalja u seniorskoj konkurenciji može da se kaže da je godina za odbojku u Srbiji bila uspešna. Ženska selekcija je 2023. nastavila niz osvajanja odličja, uzela je evropsko srebro, posle toga i olimpijsku vizu za Pariz - na najbolji mogući način je predstavljala zemlju na svetskoj i evropskoj pozornici, pa na njenu adresu idu najveće zasluge što Odbojkaški savez Srbije može da se pohvali sa još jednom sjajnom godinom.

S obzirom na to da se približavaju Nova godina i Božić, pravo je vreme da se sumiraju utisci i nagrade oni koji su se najviše istakli. Danas je u Beogradu održan novogodišnji koktel na kome su podeljena priznanja najboljima.

Izabrane vesti

Za najbolju odbojkašicu Srbije proglašena je Jovana Stevanović. Ove godine je osvojila srebro na EP, učestvovala je u pohodu na olimpijsku vizu, a može da bude ponosna i na klupske uspehe koje je ostvarila. U decembru je godinu začinila svetskom klupskom titulom i nagradom za najboljeg srednjeg blokera. Ona se obratila prisutnima video porukom u kojoj je rekla da je bilo koja od njenih saigračica iz reprezentacije mogla da dobije priznanje jer su sve one zaslužne za uspehe.

Dok je kod žena moglo da se diskutuje i analizira kome bi trebalo da pripadne nagrada, čini se da kod muškaraca nije bilo dileme. Najbolji odbojkaš Srbije za 2023. godinu je Marko Podraščanin. Naša reprezentacija nije uzela medalju na EP, nije još došla ni do vize, ali Podraščanin iza sebe ima sjajnu godinu. Osvojio je skudeto sa Trentinom, postao je rekorder po broju utakmica za reprezentaciju, bio je najbolji bloker prvenstva Italije... Ređali su se samo uspesi na klupskoj sceni, pa je za to došlo priznanje i iz domovine.

Vesna Čitaković Đurišić i Milica Vidačić (©MN Press)Vesna Čitaković Đurišić i Milica Vidačić (©MN Press)

Za najbolju mladu odbojkašicu proglašena je Milica Vidačić iz obrenovačkog TENT-a, dok je najbolji mladi odbojkaš Matija Milanović iz Vojvodine.

Kad su treneri u pitanju - najbolji strateg koji vodi žensku ekipu je Jovo Caković. Njegovo Jedinsto je postalo šampion Srbije prvi put u istoriji, trenutno igra u Ligi šampiona, lider je prvenstva, učestvovaće i u finalu Kupa...

U muškoj konkurenciji nagrađen je Bojan Janić - trener Partizana. Crno-beli su osvojili triplu krunu, pa je bilo sasvim očekivano da posle takvog istorijskog uspeha priznanje ode na adresu perspektivnog stručnjaka.

Bojan Janić i Đula Mešter (MN Press)Bojan Janić i Đula Mešter (MN Press)

Na svečanosti u Kraun Plazi su prisustvovali predsednik OSS Đula Mešter, predsednik OKS Božidar Maljković, predsednik KSS Predrag Danilović, predsednik SSS Davor Štefanek, generalni sekretar OSS Ivan Knežević, potpredsednice Jelena Nikolić i Vesna Čitaković Đurišić i mnogi drugi iz sveta odbojke i sporta generalno...

Nena Vasić i Ivan KneževićNena Vasić i Ivan Knežević

Dodeljene su zahvalnice i partnerima i sponzorima Odbojkaškog saveza Srbije, između ostalog i kompaniji Mozzart.



tagovi

Bojan JanićJovana Stevanovićodbojkaški savez srbijeMarko Podraščanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara