""
""

Ostaje li Dakar bez svog simbola? Kamaz se povlači!

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.12.16. | 14:08

Finansijske prilike i skupi homologizacijski uslovi organizatora ostavljaju Ruse po strani posle 13 pobeda na najuzbudljivijem reliju

Ruske kamiondžije, odnosno ekipa Kamaz Mastera ove godine po svemu sudeći neće učestvovati na Dakar reliju. Ovo je poslednja vest koja stiže iz tabora ekipe koja je čak 13 puta osvajuala prestižno takmičenje. Razlozi za ovakvu odluku tima su finansijske prirode.
„Ostavljamo Dakar po strani na godinu ili dve. Ne, ne povlačimo se mi iz svih takmičenja, ali za sve postoje granice. U Dakru nas neće biti, ne kažem da nas Afrika neće videti, ali ovo takmičenje neće“, rekao je Sergej Kogugin, prvi čovek Kamaza.

Izabrane vesti

Prema Koguginovom objašnjenju samo za razvoj, odnosno za postizanje tehničkih normi prema organizatoru Dakar relija ekipa je trebala da izdvoji još 1.000.000 evra. Kamaz je zbog toga doneo odluku da otkazivanjem učešća da jasan znak organizatoru da neka homologizacijska pravila nisu korektna.

Kako se navodi u medijima Kamaz, odnosno sportski deo kompanije zapao je tokom leta u krizu pošto je banka koja je sponzorisala ekipu otkazala finansijsku pomoć. Zbog svega toga Kamaz Master se našao u teškoćama, pa uslovi koje postavlja direkcija Dakar relija za njih jednostavno nisu bili prihvatljivi.

(Foto: Action Images)


tagovi

Dakar reli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara