""
""

Pakleni automobilizam – 2016. pamtićemo po udesima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.12.16. | 12:39

Srča do kolena na automobilističkim pistama od F1 do NASKAR-a

U izboru najstravičnijih auto-moto scena protekle sezone udes Fernanda Alonsa čiji “mp-4-31” bolid Meklaren Honde na prvoj trci sezone, odnosno na VN Australije leti u nebo zauzima posebno mesto. Dobro se udesio Fernando, a pritom nije zaboravio ni na majku koja je kroz sve ovo morala da prođe...
“U bolidu je sve delovalo usporeno. Znate, letite, odskačete tamo, amo, vidite nebo, pa tlo, pa opet nebo... Ne znate baš gde ste. Samo čekate da se sve zaustavi. A kada je večnost prošla, video sam mali prostor da izađem i pokušao da što pre da se izvučem. Znao sam da moja mama gleda TV prenos, pa sam pokušao da što pre izađem i pokažem da sam u redu”, rekao je Fernando Alonso o udesu koji se ne da prepričati.

Izabrane vesti

Vozio se deveti krug VN Belgije kada je Kevin Magnusen izgubio kontrolu nad bolidom, okrenuo se i udario u zaštitni zid! Bolid se bukvalno raspao, ali u prvi mah nije delovalo da je Renoov vozač olako prošao. Magnusen je izašao iz bolida i zateturao se po stazi...

VN Belgije ćemo pamtiti i po incidentima Ferarijevih vozača koji su se međusobno sudarili, ali i po spektakularnom pucanju gume Serhia Peresa nasred staze.

Letnja liga na beogradskom Ušću, praznik srpskog automobilizma donela je i jedan neželjen događaj. Naime, Dragan Gajić je na pravcu u Zastavinom automobilu, bukvalno napravio salto u vazduhu kada se „jugo“ oteo kontroli i prevrnuo.

Ovolika destrukcija nije svakidašnja čak ni u Indikar šampionatu formula koga zovu i Trkama ludaka! Sve se zbilo munjevitom brzinom kada je na na trci Faerston 600, Dejli Konor izgubio kontrolu nad vozilom, a zatim zakačio  Nojgartenov bolid koji je završio u zidu i počeo da se tumba po stazi kao gomila smrvljenih delova.

Snimak brutalnog udesa pokazuje da je od siline udara Nojgardenovo vozilo pri brzini od 321,8 kilometara na čas uništeno Konorovom greškom. Kada je sve prošlo na opšte zaprepašćenje Nojgarden se  izvukao iz gomile metala i karbonskih delova šasije vozila. Pokušao je automobilista da hoda, a zatim je pao na pistu. 

Pogledajte i Lorensa Vantora koji je na trci u Makau protutnjao kroz cilj trke FIA GT svetskog kupa na krovu Audijevog modela „r8“! Naime, vozač i glavni protagonista ove čudne automobilističke priče branio prvu poziciju, ali ga je u jednom trenutku rival ipak preteko. Logično, Vantor je pokušao da se vrati na prvo mesto, ali onda je napravio umalo fatalnu grešku...

Ukratko, njegov „r8“ je svom silinom udario u zaštitnu ogradu nakon čega se prevrnuo i nošen inercijom nastavio pravo do ciljne linije. Trka je razume se prekinuta, a na stazi su istaknute crvene zastave.

Ne, ovo nikako nije sve! Nećemo vas u narednih par snimaka najbrutalnijih udesa sezone 2016. gušiti s previše teksta. pogledajte šta se dešavalo na pistama širom sveta. Posebno je zastrašujući video u kom Kevin Ester i Jan Magnusen lete nebu pod oblake! Nismo zaboravili ni na VRC reli...

(Foto:Action Images)


tagovi

Fernando AlonsoFormula 1Formula 3JugoKevin MagnusenTrke UšćeudesWRC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara