Dušan Mandić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Dušan Mandić (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Partizan pao u završnici, Gogov katapultirao Novi Beograd u prvo finale kupa

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 18:05

Tim Vladimira Vujasinovića treći put ove sezone nadigrao crno-bele

Nije se do sada pojavio tim u Srbiji koji je ravan Novom Beogradu. Ni u regionu. Pobeda za pobedom "tima snova", mnoge su izvojevane na individualni kvalitet na putu ka ostvarenju ciljeva. Novi Beograd je nošen sjajnim Draškom Gogovim naneo treći poraz Partizanu u isto toliko ovosezonskih duela i uplivao u finale - 8:5 (4:1, 1:2, 2:1, 1:1).

Nametnuo je Novi Beograd željeni ritam i brzo zagospodario bazenom. Po mnogo čemu je početak meča zaličio na prvi susret ova dva tima u Superligi Srbije, kada je četa Vladimira Vujasinovića deklasirala sedmostrukog šampiona Evrope. Ali, poprimio je prvi polufinalni duel Kupa Srbije drugačiju notu u nastavku. Pokušao je Novi Beograd da uspostavi saradnju sa centrima - nije išlo. Usledila je promena plana, a gol Strahinje Rašovića iz polukontre pokrenuo je Novobeograđane.

Izabrane vesti

Odapeo je strelu Rašović, pocepao je mrežu i ubio nervozu koja je bila prisutna unutar tima. Proradio je šut Novom Beogradu i Vujasinovićevi izabranici su tempom i agresivnošću počeli da melju rivala. Draško Gogov podsetio je na prošlogodišnje partije kada je bio najbolji strelac Novog Beograda. Pravio je strašne probleme čuvarima, dizao se direktno posle faula i slao projektile.

Jedan takav u mrežu Dimitrija Rističevića lansirao je i Dušan Mandić. Digao se s krila, i raspalio u bliži ugao. Napravio je Novi Beograd seriju 4:0 i stvorio je kapital koji je umešno čuvao do samoj kraja. Donosili su vaterpolisti Partizana pogrešne odluke u napadu, sporim reakcijama ostavljali su prostor rivalu da im uđe u blok. Filip Radojević je u smiraj prvog kvartala probio led i skinuo ogromno breme sa pleća crno-belima.

Velika prednost uspavala je Novi Beograd. Prvo je bio precizan Aleks Bouen, a potom i Filip Radojević, i Partizan se u potpunosti vratio u igru. Upalio se crveni alarm u Novom Beogradu, ali favorit za osvajanje Kupa Srbije nije uspevao da dođe do svoje igre. Radio je na gurku, pokušavao na suvi kvalitete. A, to nekada nije dovoljno. Lansirao je Gogov novi projektil, vukao je Novi Beograd ka prvom finalu.

Rasplamsala se bitka u bazenu, ali i atmosfera na tribinama, koju su podgrejale sudije. Pustile su grublju igru, favorizovale su defanzivce na obe strane... Viktor Rašović iz kontre, Angelos Vlahopulos sa distance pogurali su Novi Beograd u finale, održavali su razliku. Mogao je Stefan Mitrović da učini meč još uzbudljivijim da je realizovao oba peterca. Kod prvog - siguran, drugi - pravo u Gojka Pijetlovića. Pitanje pobednika rešio je Draško Gogov, koji je odigrao meč sezone. Otklonio je svaku dilemu o pitanju pobednika. Partizan je do kraja uspeo samo da ublaži poraz.

F4 KUPA SRBIJE

Polufinale

Partizan - Novi Beograd 5:8

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 9:8

Utorak, 19.00 - Finale


tagovi

VK Novi BeogradVK PartizanVladimir VujasinovićMiloš KorolijaKup Srbije u vaterpoluvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara