(©CEV)
(©CEV)

Peruđa posle SP i Superkupa, najbolja u Kupu: Stigao Lorenceti i odmah doneo trofeje

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 11:33

U finalu Leon i drugari bolji od Monce

Nekoliko loših meseci u 2023. godini uticalo je na konačan rasplet prethodne sezone. Peruđa je neplanirano zbog ispadanja u ranoj fazi plej-ofa ostala bez Evrope, pa sada može da bude sasvim posvećena domaćim takmičenjima. Jedino kada su morali Italijani da iskoče iz tih okvira, bilo je Svetsko klupsko prvenstvo, koje su uspeli da osvoje.

Pokazalo se da trenutni ritam sasvim prija Kamilu Semenjuku i drugarima, jer su već tri trofeja uneli u klupske vitrine. Superkup, Svetsko klupsko prvenstvo i Kup Italije.

Izabrane vesti

Zasad sve sjajno funkcioniše u Peruđi. Velike zasluge za to sigurno da idu i na račun trenera Anđela Lorencetija, koji je prošlog leta stigao u klub. On je osvojio skudeto sa Trentinom, a onda odlučio da promeni sredinu i sedne na užarenu klupu.

Znao je da se od njega očekuju trofeji, a već u januaru može da se pohvali sa čak tri. Do četvrtog će put biti najteži - jer u prvenstvu Italije niko ne dolazi lagano do titule. Peruđa trenutno drži drugu poziciju sa skorom 13-3. Prvi je aktuelni šampion Trentinom sa učinkom 15-1.

Kad je finalni meč Kupa u pitanju - Peruđa je slavila protiv Monce sa 3:1. Pre toga je bila bolja od Milana (3:2), dok je protivnik u polufinalu preskočio Trentino.

Semenjuk je vodio tim do trofeja sa 18 poena, Ben Tara je upisao 16, a Flavio je postigao 15 - od toga su neki bili odlučujući u četvrtom setu.

Za MVP proglašen je Plotnicki koji je u finalu brojao do 14.


tagovi

OK PeruđaVilfredo Leon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara