Vilfredo Leon (©AFP)
Vilfredo Leon (©AFP)

Peruđa bez Atanasijevića u borbi za trofej

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.09.20. | 15:26

Lube blagi favorit protiv Đavola u Veroni u finalu Superkupa Italije

Ko će do prvog trofeja na Čizmi – Lube ili Peruđa? Italijanski odbojkaški velikani u polufinalu su eliminisali Trentino, odnosno Modenu, a večeras (21.30) u Veroni igraće za pehar Superkupa Italije. Peruđa brani pehar iz prošle sezone, a ovo takmičenje Đavoli su osvajali i 2016 i 2017. godinu.

Ova dva tima su prethodnih godina vodili epske duele, ne samo u Italiji nego i u Evropi. Lube i Peruđa su najveći favoriti za osvajanje i Lige šampiona ove sezone.

Izabrane vesti

Nisu retki prelasci iz jednog u drugi klub. Boje Lubea od ove sezone nosi prošlosezonski kapiten Peruđe Lučijano De Čeko. Argentinski tehničar je u redovima šampiona Evrope iz 2019. godine (prošle sezone nije proglašen prvak Starog kontinenta) zamenio Brazilca Bruna Rezendea, koji se vratio u otadžbinu.

Novi kapiten Peruđe postao je srpski korektor Aleksandar Atanasijević. On nije igrao protiv Modene prethodna dva meča polufinala Superkupa. Pre tri meseca imao je operaciju na kolenu. Nije još spreman. Njegova zamena je Ukrajinac Oleh Plotnjiski. Kubanac sa poljskim pasošem Vilfredo Leon i ove sezone biće udarna igla nekadašnjeg šampiona Italije. Na klupi je ostao belgijski stručnjak Vital Hejnen, šampion sveta sa Poljskom. Zamena za De Čeka je stigla iz belgijskog Mazeika, a u pitanju je nemački reprezentativac Jan Cimerman. Došao je i iskusni Dragan Travica iz Padove, koji je u dvomeču sa Modenom bio prvi tehničar tima. Novi član Peruđe je i Argentinac Sebastijan Sole iz Verone. Klub je napustio srpski srednji bloker Marko Podraščanin, koji je pojačao Trentino. Posle Lubea i Peruđe igraće i za treći najveći klub na Čizmi.

Iz Lubea je otišao Rezende, ali ostali asovi su ostali na okupu. Osim De Čeka, pojačanje za tim iz Čivitanove je i češki korektor iz poljskog Olština Jan Hadrava. Kapiten je ostao Kubanac sa italijanskim pasošem Osmani Huantorena, a tu su i još dvojica Kubanaca, Joandi Leal Hidalgo (brazilski pasoš) i visoki srednji bloker Robertlendi Simon. Na klupi je i dalje Ferdinando de Đorđi.

Lube je uspešniji u poslednje vreme protiv velikog rivala. Ima četiri vezana trijumfa. Protekle sezone, koja je prekinuta sredinom marta usled pandemije virusa korona, ekipa iz Čivitanove je oba puta pobedila Đavole, sa 3:2, odnosno 3:1.

SUPERKUP ITALIJE (FINALE, JEDAN MEČ – VERONA)

Petak

21.30: (1,55) Lube Peruđa (2,29)

***kvote su podložne promenama


tagovi

OK PeruđaLubeOdbojkaAleksandar AtanasijevićVilfredo Leon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara