""
""

Pet tvrdih razloga zbog kojih je Formuli 1 potreban Hamilton!

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.17. | 11:51

Statistika kaže da je samo Šumaher uspešniji od Britanca koji se ne stidi svojih kućnih ljubimaca, kao ni oštrih reči i manevara na stazi

Statistika kaže i ne laže da je Luis Hamilton od svog fantastičnog debija 2007. godine u najbržem cirkusu svake sezone osvajao makar po jednu trku. U njegov skor uz tri odličja svetskog prvaka ulaze 53 pobede. Dakle, Luisovoj slavi trenutno ne možemo naći konkurentnog takmaca ukoliko se ne osvrnemo i ne setimo da je bolje od toga mogao legendarni Mihael Šumaher... Zato ne treba da čudi činjenica da njegov sportski staž mnogi F1 analitičari svrstavaju u plejadu velikana u kojoj svoje pozicije već imaju Alen Prost, Huan Manuel Fanđo.... Naravno, tu je i Ajrton Sena, inače idol Luisa Hamiltona zbog koga se na njegovim kacigama uvek može videti i zastava Brazila. To je prvi razlog zbog koga je ličnost britanskog vozača Srebrne strele neophodna najbržem cirkusu.

Izabrane vesti

Drugi razlog je čisto praktične prirode. Trostruki prvak sveta, nema dlake na jeziku i uvek kazuje sve što misli. Priča glasi i da su Toto Volf i Diter Žeče u žestokom klinču s Luisovom ljutkastom prirodom. Izjave su mu uvek direktne, dueli jasno definisani, pa bi to svakako mogao biti drugi razlog njegove neophodnosti u najbržem svetskom takmičenju.

Zvezde Mercedesa u slavu Ajrtona Sene na Hamiltonovoj kacigi! (FOTO)

Treća tačka Hamiltonove trkačke zvezde svodi se na njegov izuzetno blizak, često i neposredan odnos sa navijačima. Britanac zaista ima običaj da ušeta u masu svojih navijača, čak i da im poveri i neki zadatak. Poslednji se odnosi na dizajn njegove kacige. Na konkursu koji je vozač raspisao našlo se bezbroj ideja, ali je samo jedna bila prava. U tom svetlu ne može se ni govoriti o Hamiltonu, a da se ne spomene da je on u Britaniji uvek u vrhu konkurencije kada je reč o izboru sportiste godine. BBC ga prosto obožava, pa ćemo ovu osobenost vozača Mercedes AMG Petronasa staviti na četvrto mesto u našoj priči. Hamilton jednostavno u Engleskoj prosto sabija u mišju rupu popularnost zvezda Premijer lige! Da li se to sviđa fudbalskim zaljubljenicima? Svakako ne, ali je to suva i sirovo iskopana činjenica o Luisu od Britanije.

/upload/OldMozzartImages/img/news/a/0/6/14895752247410.jpeg

Peta tačka u Hamiltonovoj priči mogla bi biti njegova ljubav prema životinjama. Za zaljubljenike u kinologiju nema sumnje da je Luis njihov čovek. Rosko i Koko su njegovi pseći F1 pratioci, pa ne treba da čudi ni kada ugledamo automobilistu kako ih šeta po padoku svog tima. Zašto to ne bi činio kada je nekada i sa Nikol Šerzinger izašao na romantičnu večeru s kućnim ljubimcem pod miškom...

Eto, tako bi izgledalo pet tačaka koje Hamiltona čine neophodnim likom u Formuli 1! Da li neko možda misli da postoji još neka?

(Foto: Action Images)


tagovi

zanimljivostiMihael ŠumaherMercedes AMG PetronasLuis HamiltonHuan Manuel FandjoFormula 1Alen ProstAjrton Sena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara