"Katarina Krpež Šlezak"
"Katarina Krpež Šlezak"

Počinje rukometno EP za žene - Srpkinje kreću od Slovenki

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.12.16. | 09:21

Naša reprezentacija, koja na prošlom šampionatu nije stigla ni do jednog trijumfa, traži uspeh već od starta (15.15, RTS 2)

Katarina Krpež ŠlezakPočinje Evropsko prvenstvo u rukometu za žene gde učestvuje i naša reprezentacija koja od 15.15 (RTS 2) izlazi na megdan Slovenkama u prvoj utakmici na turniru.

Rukometašice Srbije su na prošlom šampionatu zaustavljene u grupnoj fazi i to bez ijednog trijumfa, doživevši poraze od Crne Gore, Francuske i Slovačke. Barem prema rezultatima s pripremnih mečeva i turnira deluje kao da naš tim ovaj put ne može gore da prođe nego te 2014. u Osijeku.

Izabrane vesti

Danas je pred našim devojkama prvi protivnik, a to je Slovenija koja se vraća na međunarodnu scenu nakon čak šest godina odsustva. Čini se da su srpske rukometašice spremne da pobedom otvore EP.
"Volim da igram za reprezentaciju. Imamo dobru atmosferu i sve ide dobrim tokom. Najbitnija nam je utakmica sa Slovenkama. Sa tom pobedom sve bi bilo mnogo lakše u nastavku prvenstva. Znamo kako igraju, uglavnom je sve spremljeno za bekove, trče polukontru. Ne mogu da nas iznenade. Važno je da igramo dobro odbranu i trčimo brzo nazad. Ko bude imao više strpljenja, a igrao srcem, pobediće. Trenutno smo se orijentisali se na Slovenke, ali gledali smo i video Španije. Ne smemo da se oslonimo samo na jednu utakmicu, ne daj Bože da krene po zlu, moramo da pobeđujemo i u nastavku. Možemo i sa Šveđankama da se nosimo, više puta smo se borili "na loptu" sa njima", analizirala je Katarina Krpež Šlezak.

MOZZART KVOTE ZA MEČ SRBIJA - SLOVENIJA

Ovaj put Evropsko prvenstvo se odražava u Švedskoj, tačnije u gradovima Stokholm, Kristijanstad, Malme, Helsingborg i Geteborg. Glavni favoriti za titulu biće komšinice iz Norveške, koje brane zlato iz Hrvatske i Mađarske (koorganizatori 2014). Od ostalih potencijalno najboljih reprezentacija trebalo bi izdvojiti još i Dansku, te Španiju i eventalno Mađarsku. Što se tiče Crnogorki, kod njih je izvršeno podmlađivanje tako da će im ovo prvenstvo služiti za skupljanje iskustva.

U preliminarnoj rundi ekipe su podeljene u četiri grupe od po četiri, a po tri najbolje idu dalje. U drugom delu 12 ekipa dele se u dve grupe, a četiri najbolje sastaju se u polufinalu. Finale je zakazano za 18. decembar. Reprezentacija Srbije igra u Grupi A čija je baza u Stokholmu, a naspram sebe ima Švedsku, Španiju i Sloveniju.

GRUPA A: Švedska, Srbija, Španija, Slovenija

GRUPA B: Holandija, Francuska, Nemačka, Poljska

GRUPA C: Crna Gora, Mađarska, Danska, Češka

GRUPA D: Norveška, Rusija, Rumunija, Hrvatska

RASPORED SRBIJE – GRUPNA FAZA

Nedelja, 15.15: Srbija – Slovenija

Utorak, 18.30: Španija – Srbija

Četvrtak, 20.45: Švedska – Srbija

Piše: Slavko Đorđević

(FOTO: MN Press)


tagovi

EP rukometKatarina KrpežSrbijaženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara