Marko Podraščanin (©MN Press)
Marko Podraščanin (©MN Press)

Podraščanin postao rekorder, preskočio čuvenog Gerića

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.07.23. | 01:07

Sjajni srednji bloker upisao 332. utakmicu u reprezentativnom dresu

Praznično veče Marka Podraščanina nažalost nije upotpunjeno pobedom. Naši odbojkaši su večeras poraženi u duelu sa Francuskom, a sjajni srednji bloker je 332. put nosio reprezentativni dres.

On je na večnoj listi preskočio dosadašnjeg rekordera i čoveka koji se proslavio na istoj poziciji - srednjeg blokera. Reč je o nekadašnjem olimpijskom šampionu Andriji Geriću, koji je za nacionalni tim igrao 331 meč.

Izabrane vesti

S obzirom na to da Podraščanin ne planira još da se oprosti od dresa Srbije, imaće priliku na Evropskom prvenstvu i olimpijskim kvalifikacijama dodatno da se odlepi od prvog pratioca.

Teško je da će neko u skorije vreme uspeti da ga dostigne. Marko već deceniju i po igra na vrhunskom nivou u Italiji, a uz to je standardan na svim reprezentativnim takmičenjima. Definitivno sportista za primer.

Ove godine je dobio nešto duži odmor posle osvajanja skudeta sa Trentinom, pa i dalje nije u pravom takmičarskom ritmu. Selektor Kolaković ga je poveo na treći turnir Lige nacija, ali na dosadašnja tri meča nije igrao.

Srbija je posle večerašnjeg poraza na skoru 5-6, a u poslednjem kolu ligaškog dela sastaće se sa Bugarskom u subotu od 22.30.


tagovi

Marko PodraščaninMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašeAndrija Gerić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara