Vamoš, Vigvari, Varga, Tatraj (©Reuters/European Water Polo Championship 2024)
Vamoš, Vigvari, Varga, Tatraj (©Reuters/European Water Polo Championship 2024)

Povratak zvezda i nagrada čudesnim dečacima: Mađari imaju tim za svetsko i olimpijsko zlato

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 21:29

Žolt Varga u Dohu vodi Zalankija, Vamoša, Manherca, ali i Vigvarija i Tartaja, momke koji su naudili Srbiji na Evropskom prvenstvu

Svetski šampioni su se odmorili, napunili baterije dok su zvezde u nastajanju igrale na prvom velikom turniru u seniorskoj konkurenciji. Sada je vreme za povratak i odbranu planetarne titule. Žolt Varga na Svetsko prvenstvo u Dohu vodi Gerga Zalankija, Martona Vamoša, Deneša Vargu, Kristijana Manherca, Somu Vogela, ali i čudesne dečake koji su naudili Srbiji na Evropskom prvenstvu.

Ko se pokazao u Zagrebu, taj ide i u – Katar. Kontinentalni šampionat bio je audicija, iskoristili su ga Vince Vigvari i David Tatraj. Briljirali su tokom većeg dela takmičenja, postizali spektakularne golove i za to su nagrađeni. Uvršteni su na spisak od 15 putnika za Dohu, a sasvim je realno da se momci od kojih u Mađarskoj imaju velika očekivanja i na leto nađu na Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

Mađari imaju tim sposoban da odbrabni svetsko zlato, ali i da osvoji olimpijsko. Žolt Varga je napravio savršen miks mladosti i iskustva za planetarnu smotru, dao je šansu najboljima sa Evropskog prvenstva i vratio superstarove. Uz Španiju će biti favoriti za najviši stepenik na pobedničkom podijumu, a prednost Mađara može biti to što su najbolji igrači odmarali prethodnih sedmica.

Nije bilo levorukih bombardera Gerga Zalankija i Martona Vamoša u Zagrebu, kao ni Deneša Varge, Kristijana Manherca, golmana Some Vogela, Danijela Anđala, centra Tonija Nemeta i kapiten Silarda Janšika. Svi oni nalaze se na spisku za Svetsko prvenstvo. Strašan tim!

Pridodao im je mađarski selektor Vince Vigvarija – u budućnosti možda i najboljeg igrača sveta – i Davida Tatraja, kao i iskusnog centra Petera Kovača, koji je na kontinentalnom šampionatu mnogo toga doneo Mađarima na liniji dva metra. Šansu je dobio i golman David Banjaj, a predaha nema za beka Zoltana Pola, Adama Nađa i Gerga Feketea, čoveka koji je realizovao odlučujući peterac u raspucavanju protiv Srbije.

Ciljano je Žolt Varga uveo Vince Vigvarija i Davida Tatraja, momke koji su Srbiji zbrino isporučili devet golova, računajući i pogođene šuteve u penal-seriji. Osetiće kako je to biti uz najbolje, kako izgleda suočavati se sa drugačijom vrstom pritiska, jer kada prođu Olimpijske igre u Tokiju, ako nastave u pravom smeru da se razvijaju, zasigurno će biti oslonac najodlikovanije vaterpolo nacije.



tagovi

David TatrajVince VigvariSilard JanšikZoltan PolAdam NađGergo FeketeDanijel AnđalSoma VogelMarton VamošGergo ZalankiKristijan ManhercDeneš VargaŽolt Vargavaterpolo reprezentacija MađarskeSvetsko prvenstvo u vaterpoluPeter KovačMark BanjajToni Nemet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara