(©Starsport)
(©Starsport)

Pro Reko i Novi Beograd ruku pod ruku: Zajedno na Fajnal-for Lige šampiona!

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.24. | 21:17

Poznati prvi učesnici završnog turnira...

Dva najbolja kluba iz prethodna dve sezone ponovo će se boriti za evropsku titulu. Pro Reko i Novi Beograd idu zajedno, ruku pod ruku, na Fajnal-for Lige šampiona!

Svaka dilema u grupi A je otklonjena, više ih nema. Poznati su prvi učesnici završnog turnira Lige šampiona, a to su srpski i italijanski šampion. Novi Beograd je još jednom deklasirao splitski Jadran - 15:10, a tim koji mu je zadao najbolnije udarce nije ga izneverio. Pro Reko je u dramatičnom meču kraj Azurne obale dobio Marselj i izbacio ga iz konkurencije za odlazak na Maltu – 12:10.

Izabrane vesti

Od večeras je jedno sigurno – finalisti Lige šampiona iz sezona 2021/2022 i 2022/2023 će se ponovo naći u samoj završnici. Ko zna, možda ponovo u direktnom duelu odlučivati o tituli evropskog prvaka, kao što su tokom prethodna dva izdanja najkvalitetnijeg klupskog vaterpolo takmičenja igranog u srpskoj prestonici.

Živko Gocić i Sandro Sukno imaju brigu manje i sada mogu da se posvete utakmicama u nacionalnim prvenstvima, gde će pokušati da odbrane krunu. Lige šampiona im neće biti prioritet broj jedan do početka junak, kada će avioni sa četiri destinacije krenuti ka Malti, gde će biti održan finalni turnir. Imaće luksuz da isprobaju različite varijante u odbrani i napadu, da liše napora najiskusnije i preostale dve utakmice – jednu će igrati međusobno – iskoriste za uigravanje.

Direktan sudar u poslednjem kolu će najverovatnije biti vredan prvog mesta u grupi i biće jedinstvena prilika za Novi Beograd da konačno izađe kao pobednik iz duela sa najvećim klubom na svetu. U prethodna tri navrata nije. Dva puta je gubio u finalu Lige šampiona, veliki mu je dužnik Pro Reko, uskratio ga je za najdragoceniji pehar, ali večeras mu je bio saveznik.

Kako bi sve bilo prekinuto, kako priča ne bi bila produžena za desetak dana, potrebna je bila novobeogradskom klubu pobeda ekipe Sandra Sukna u Francuskoj. Uzdrman i ranjen je bio Pro Reko, izgubio je od Breše u finalu italijanskog kupa na peterce, ali je dobio iscrpljujuću bitku u Ligi šampiona. Nijednom sve do poslednjih minuta četvte četvrtine nije imao prednost od dva gola razlike, doneli su mu je Frančesko Kondemi i Đakomo Kanela.

Uzdanice italijanskog državnog tima su napravile makar malo osetniju prednost u korist trostrukog uzastopnog prvaka Evrope, međutim, u meču prepunom isključenja – u poslednjoj deonici redom su iz igre ispadali Pjer Frederik Vanpeperštrate i Kristijan Manherc sa jedne strane, a Aron Janger, Nikolas Prešuti, Andrea Fondeli i Gonsalo Ečenike sa druge – Marselj je za pola minuta anulirao zaostatak.

Kristijan Manherc zatresao je mrežu pre no što je sakupio tri lične, četvrti put na meču pogodio je Ugo Kruzija. Prednost Pro Reka je nestala, ali je vaterpolo gigant smogao snage da zada još koji silovit udaraca. Američki centar Ben Halok je pogurao Italijane ka Malti i Fajnal-foru Lige šampiona, a potvrda je stigla od najboljeg italijanskog strelca – Frančeska di Fulvija.

Neće Andrija Prlainović biti u prilici da osvoji još jednu evropsku krunu, neće biti Marselja i splitskog Jadrana na ostrvu usred Sredozemlja. Iz druge grupe otpala je i Breša, a još dva putnika tražiće se u trouglu Ferencvaroš, Olimpijakos i Barseloneta.

LIGA ŠAMPIONA, DRUGA FAZA – 4. KOLO:

GRUPA A

Sreda

Jadran Split – Novi Beograd 10:15

Marselj – Pro Reko 10:12

GRUPA B

Utorak

Olimpijakos – Ferencvaroš 10:8

Breša – Barseloneta 5:12



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluPro RekoVK MarseljVK Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara