Rukometaši Srbije (© MN Press)
Rukometaši Srbije (© MN Press)

Problemi za rukometnu reprezentaciju: Otpali Vujin, braća Ilić i Zelenović

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 16:05

Okupljanje u nedelju u Staroj Pazovi

Sport od koga večito očekujemo dosta, ali koji ne može bez problema. Ovoga puta uoči početka kvalifikacinog ciklusa za plasman na Prvenstvo Evrope 2022. u Mađarskoj i Sloveniji. Okupiće se rukometna reprezentacija Srbije za tri dana, ali neće biti kompletna.

Iako ih je uvrstio na preliminarni spisak, selektor Toni Đerona neće moći da računa na jednog od naših najboljih igrača, Marka Vujina, a izostaće i Nemanja i Vanja Ilić.

Izabrane vesti

„Situacija u kojoj živimo donela nam je izazove sa kojima moramo da se nosimo. Iz porodičnih razloga na ovom okupljanju bićemo bez Nemanje Zelenovića, braće Ilić i Marka Vujina. Imamo razumevanja za to. Iz tog razloga napravićemo širu grupu igrača, da imamo razne opcije, a i vidimo neke mlade igrače poput Dodića, Petrića, Popovića koji igra dobro u Čurgu. Ideja je da se kompletiramo posle Nove godine dolaskom igrača iz Vesprema (Cupara i Nenadić) koji će učestvovati na F4 Lige šampiona i izaberemo 18 igrača za utakmice sa Francuskom i Grčkom. Nadam se da ćemo januarsku akciju zaključiti sa nekim bodovima koji će nam trasirati put na EP 2022“, predočio je Toni Đerona.

Put ka kontinentalnoj smotri Orlovi počinju 5. januara u zrenjaninu protiv Francuske, isti rival biće na crti četiri dana kasnije u Kreteju, dok se prvi ciklus završava susretom sa Grčkom, ponovo u Zrenjaninu.

Kako je saopštio RSS, okupljanje selekcije planirano je u tri faze, pošto ne završavaju svi igrači klupske obaveze istovremeno. Prvi kontingent pristiže 27. decembra u Sportski centar FSS u Staroj Pazovi.

Osim pomenutih, u odnosu na prvobitni spisak na raspolaganju selektoru neće biti ni Tibor Ivanišević, Darko Đukić, Stevan Sretenović, Draško Nenadić, Ivan Mošić, Marko Milosavljević i Nikola Crnoglavac, a dodat je još jedan pivot, Zoran Nikolić.

Na spisku reprezentacije Srbije se nalaze – golmani: Todor Jandrić (PPD Zagreb), Vladimir Cupara (Vesprem), Dejan Milosavljev (Berlin), Milan Bomaštar (Metaloplasitka);

Leva krila: Mladen Šotić (Vojvodina), Miloš Grozdanić (Koburg);

Pivoti: Mijailo Marsenić (Berlin), Živan Pešić (Nekse), Ivan Popović (Čurgo), Vuk Milenković (Slovenj Gradec);

Desna krila: Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), Bogdan Radivojević (Pik Seged);

Bekovi: Milan Vukovljak (Vojvodina), Ilija Abutović (Raj Neker Leven), Stefan Dodić (Metalurg), Petar Đorđić (Benfika), Lazar Kukić (Benfika), Stefan Petrić (Partizan), Aleksa Kolaković (San Rafael), Nemanja Obradović (PPD Zagreb), Petar Nenadić (Vesprem), Milan Milić (Nant), Miloš Obrović (Motor) i Jovica Nikolić (Vojvodina).


tagovi

Vanja IlićNemanja IlićNemanja ZelenovićMarko VujinrssRukometna reprezentacija SrbijeToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara