""
""

Progonstvo za štiklice – Španci bi da izbace cice sa Moto GP staza (FOTO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.05.17. | 15:41

Dve katalonske stranke traže da Dorna povuče ili makar „bolje“ obuče dame čija lepota ulepšava stazu i padok kraljevske klase

Poznato je da političarima na pamet padaju svakakve nesportske gluposti. Španci idu korak dalje! Dve katalonske stranke s razlogom ili bez njega su se okomile na Dornu i Moto GP svet, i to zbog čega... Traži se hitno proterivanje oskudno obučenih devojaka sa Moto GP staza.

Izabrane vesti

Najglasnija stranka je Katalunja Verds koja tvrdi da je takvo izlaganje ženske lepote na moto trkama seksističko i da mu kao takvom nije mesto u sportu.
„Ovakva uloga devojaka nije primerena u 21. veku u kom se propagira savremenost i jednakost. Ovakva praksa sa devojkama se svodi na običan ukras“, rekao Žordi Manils, portparol stranke koja se grčevito bori da se devojke makar prikladnije obuku dok se šetkaju po stazi i padoku.

Naravno mišljenja su podeljenja. Zato bi zaključak mogao da se odnosi na osnovno demokratsko pravo u sportu, pa ko voli neka gleda, a kome se ne sviđa, slobodno može da okrene glavu na drugu stranu. Otprilike tako je prošle godine postupila Dorna, pa su devojke ostale uz kraljevske motocikliste.

(Foto: Action Images)


tagovi

DornaKatalonijaMoto gpzabranazanimljivosti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara