""
""

Provala u epicentar Ferarijeve tehničke podvale!

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.07.17. | 11:24

Iz ekipe Red Bula stiže vest po kojoj je Skuderija ubrzala Fetela i Rajkonena kontroverznim sistemom spaljivanja ulja u motoru. Tajnu je otkrila krtica koja je iz Ferarija prešla u Mercedes

Zaklela se zemlja raju da se Ferarijeve male tajne iz Binotove kuhinje saznaju. Ekipa Red Bula je uverena da je pad forme Skuderije skopčan sa kontroverznim spaljivanjem ulja i goriva zarad podizanja snage i obrtnog momenta motora u svim režimima rada. To je stav Helmuta Marka koji tvrdi da je Mercedes AMG Petronas prokljuvio šta se zbiva i uključio alarm.

Izabrane vesti

Naime, postoje indicije da je direktiva Formule 1 o zabrani dodavanja ulja u gorivo uoči VN Azerbedžana direktno usmerena protiv Skuderije. Realno, Helmut Marko za sve to smatra da je reč o tehnološkom doping tretmanu koji dodatno bilduje broj sagorelih, a pre svega upotrebljenih oktana za veću brzinu “SF 70 H” bolida.


“Postoji osnovana sumnja da u srebrnom timu radio soba koja je prešla iz crvene ekipe. Ta osoba zna gde treba da se čeprka”, rekao je Kristijan Horner, šef Red Bula za austrijsku štampu koja uveliko smatra da prljavi potezi dolaze iz kuhinje Matije Binota, inženjerskog gurua tima iz Maranela.
“Iako je Ferari evidentno izgubio nešto snage motora zbog priče o ulju u gorivu, Sebastian je još uvek konkurentan za osvajanje titule”, reči su Helmuta Marka koje prenosi Kronen Cajtung.

(Foto: Action Images)


tagovi

Sebastijan FetelRed BulMercedes AMG PetronasKristijan HornerKimi RajkonenHelmut MarkoFormula 1Ferariafera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara