©Shutterstock
©Shutterstock

Puca led u Moskvi

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.10.20. | 14:12

Veliki moskovski derbi u KHL ligi između Spartaka i CSKA

Svaki okršaj u bilo kom sportu između Spartaka i CSKA izaziva posebnu pažnju javnosti. Tako će biti i danas (17.30) u derbij KHL lige, bez obzira na to što Armejci u meč ulaze kao veliki favoriti za osvajanje bodova.

Poslednji šampion KHL-a (prethodna sezona nije zavšena zbog pandemije) i aktuelni lider takmičenja ima uravnotežen sastav, dobro je pokriven na svim pozicijama i to bi moglo da donese ključnu prevagu. Ekipa Igora Nikitina igra stabilno, na iskustvo dobija mnoge utakmice, dok je Spartak znatno mlađi, ali je u pitanju sastav koji igra sa velikom dozom agresije i velikom ambicijom, što pokušava da preslika na rezultat.

Izabrane vesti

Sastav Olega Znaroka se, bez obzira na odnos kvaliteta i očekivanje na ovoj utakmici, nikako ne sme prerano otpisivati. Spartak ove sezone prilično dobro nosi sa kvalitetnijim protivnicima, a uprska onda kada se očekuje da će osvojiti bodove. To je pokazao i meč sa Čerepovecom iz prošlog kola (3:4) kada se očekvalo slavlje moskovskog tima. Ipak, Spartak se u prethodnom derbiju odlično nosio sa CSKA, dva puta je vodio i potom izgubio u gotovo dramatičnoj završnici (4:5).

CSKA ima 14 bodova više od gradskog rivala i prilično spokojnu situaciju, dok je Spartak na osmom mestu Zapadne konferencije, poslednjoj poziciji koja garantuje učešće u plej-ofu, tako da ne može da igra na kartu potpunog rasterećenja, iako se još uvek radi o uvodnom delu sezone.

Armejci su lideri, ali u ovom trenutku nisu baš u idealnoj formi, međutim, treba imati na umu da će Spartaku ovo biti četvrti meč u poslednjih sedam dana, a ogromno fizičko pražnjenje osetilo se upravo protiv Čeropoveca u prošlom kolu. Favoritu naruku ide i to što je dobio 15 od poslednjih 16 derbija, ali je taj poraz pretrpeo prošle sezone posle produžetka s rezultatom 3:2. Ipak, poslednji, koji je odigran 1. oktobra ove godine, obećava veliku borbu na ledu CSKA Arene.



tagovi

KHL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara