Bogdan Radivojević (©Starsport)
Bogdan Radivojević (©Starsport)

Radivojević: Mnogi nam zavide na dobroj atmosferi, ovde smo jer želimo nešto veliko sa Srbijom

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 14:42

Ne tražimo krivce, svi smo zajedno u ovome, zato smo tako dobar tim. Za pobede smo svi zaslužni, za poraz svi smo krivi. Moramo da izađemo jači iz ovoga“, reklo je desno krilo Orlova za Mozzart Sport

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Nije imao Bogdan Radivojević dan protiv Alžira, ali zato je protiv Nemačke u drugom kolu pokazao da je snaga Srbije. Posebno je bio ispirisan u prvih 30 minuta, kada čuveni Andreas Volf nije uspeo da zaustavi šuteve s krila levorukog rukometaša mađarskog šampiona Pik Segeda.

Izabrane vesti

Adrenalin je uvek pojačan kod desnog krila Orlova, motivacija je uvek na maksimumu, vera u bolje dane u Katovicama. Utisci su se slegli, a Radivojević isto razmišlja i dan posle poraza od Nemaca u derbiju Grupe E (33:34).

Nema šta kome da se zameri, sumirali smo utiske. Znamo da smo promašili u nekim trenucima kada to nismo smeli. Četiri, pet zicera nismo iskoristili, ali to je sport. Niko nije hteo da promaši. Svako je dao maksimum, kao što je davao do sada. Kada se igra za Srbiju uvek 100 odsto dajemo. To mogu da garantujem za svakog igrača. Žal ostaje. Moramo da budemo jake glave, da zaboravimo i da se okrenemo Kataru“, rekao je Radivojević za Mozzart Sport.

Šta se dogodilo s odbranom protiv Nemaca, posebno u prvih 15 minuta, gde nije štimalo?

Ne možeš svaki napad da braniš. To su Nemci, znamo svi kakve igrače imaju. Sad, da se to dogodilo u prvih 15 minuta ili poslednjih... Ne želim da pričam odbrana, napad, mi smo kolektiv. Ne tražimo krivce, svi smo zajedno u ovome, zato smo tako dobar tim. Za pobede smo svi zaslužni, za poraz svi smo krivi. Moramo da izađemo jači iz ovoga“.

20.30: (4,00) Katar (8,50) Srbija (1,35)

Spremali ste se verovatno za Volfa, da li vas je iznenadio Birlem?

Nema to veze. U finišu je verovatno stigao i umor, boriš se da to ignorišeš, misliš da je dobro. I promašaji su deo sporta. Znamo da smo mnogo zicera propustili“.

Da li čitate komentare? Ima i pozitivnih i negativnih, mada većina ipak smatra da Srbija raste kao tim.

Komentare ne čitam. Mnogi nam i zavide šo je tako dobra atmosfera kod nas. Takav smo valjda narod, kao da jedva čekamo na neuspeh. Stiže nam podrška iz Srbije. Volimo da igramo za reprezentaciju, većina to vidi. Nemamo mi koristi što smo ovde, finansijske ili bilo kakve druge, ovde smo jer želimo da napravimo nešto veliko u dresu Srbije“.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE DANSKA DA BUDE ŠAMPION SVETA JE 2,30. NA SRBIJU JE 80,0.

Koliko poznajete Katar?

Gledali smo ih, analizirali. Ne bih rekao da smo favoriti. Kapote je njihov glavni igrač, najiskusniji, ali nije jedini koji je opasan. Od starta moramo da budemo motivisani“, istakao je Radivojević.


 


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeBogdan RadivojevićSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara