Odbojkaši Zakse (©CEV)
Odbojkaši Zakse (©CEV)

Repriza poslednja dva finala Lige šampiona opravdala očekivanja, pobednik ponovo isti

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 23:19

Zaksa pred domaćim navijačima posle pet setova slavila protiv Trentina u prvom četvrtfinalnom meču - 3:2

Tri puta ove sezone sastali su se Trentino i Zaksa. Dva duela u grupnoj fazi Lige šampiona pripala su italijanskom timu, a večerašnji - do sada najvažniji dobila je Zaksa u četvrtfinalu elitnog takmičenja - 3:2 (25:22, 22:25, 22:25, 25:21, 15:10).

Naravno, najbitniji međusobni okršaj biće sledeći koji se igra u Italiji. Revanš duel je na programu 16. marta od 20.30. Na toj utakmici Zaksu će voditi dalje bilo koja pobeda, ili poraz 2:3 pa dobijanje zlatnog seta.

Izabrane vesti

Trentinu je za prolaz potreban trijumf 3:0 ili 3:1 u jednom slučaju, a druga opcija je pobeda 3:2 pa slavlje u dodatnom periodu.

Pravi spektakl za publiku priredili su večeras igrači oba tima. Te dve ekipe su igrale poslednja dva finala Lige šampiona, pa se ništa manje i nije očekivalo od njih.

Oba finala dobila je Zaksa, a Trentino je uspeo da se revanšira sa dve pobede ove sezone u grupnoj fazi. Međutim, večeras trijumf beleži ponovo šampion Evrope.

Lukaš Kačmarek je bio najraspoloženiji u pobedničkom sastavu sa 23 poena - 21 iz napada i dva bloka. Bartoš Bednorz je zabeležio 19 poena, a Aleksandar Šlivka 17.

U sastavu Trentina izdvojio se kapiten Matej Kazijski sa 21 poenom. Po 15 su zabeležili Mikjeleto i Lavija, dok se na deset zaustavio srpski reprezentativac Srećko Lisinac (napad 12-8, jedan as, jedan blok). Kolega iz reprezentacije i sa iste pozicije Marko Podraščanin zabeležio je šest poena (napad 6-4, dva bloka).

Igrači Trentina (CEV)Igrači Trentina (CEV)

Zaksa je na krilima sjajne publike odigrala bolje prvi set i dobila ga rezultatom 25:22. Veoma dobro se držala i u drugom periodu, brzo se odlepila na 11:6 i činilo se da će lako do vođstva 2:0 u setovima. Međutim, Trentino se probudio kad je bilo najpotrebnije. Ne samo da su Italijani istopili prednost protivnika, nego su i preuzeli kontrolu u svoje ruke. Dobili su drugi i treći set, došli nadomak velike pobede, ali onda ponovo stali...

Zaksa je u četvrtom slavila i izborila taj-brejku. U petom setu sve je bilo na strani domaćih, koji su otvorili taj period sa pet vezanih poena. Na promeni strana imali su vođstvo 8:2. Trentino je uspeo da priđe, ali ne i da izbori kompletan preokret.

ČETVRTFINALE CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Halkbank - Lube Ćivitanova 3:1

Zaksa - Trentino 3:2

Sreda

19.30: Berlin - Peruđa

Četvrtak

19.00: Fridrihshafen - Jastrežebski


tagovi

TrentinoOK ZaksaCEV Liga šampionaMarko PodraščaninSrećko LisinacAlesandro Mikjeleto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara